Verslag Race-Reetjes Emster Veldtoertocht

Ook de Race-Reetjes  deden deze keer weer mee met de EmsterVeld toertocht. Om 9.00u was het verzamelen bij Jacqueline, waar we aan de inschrijftafel plaats namen, om onze startkaart in te vullen.
Daarna vertrokken wij, Jacqueline, Roelie, Gerdien, Marianne, en Annie richting Emst, waar het al een hele drukte was. Nadat we onze kaarten hadden afgegeven, en nog een knuffel van mamma aan Stijn, vertrokken we om 9.30u (nog even zwaaien naar Mammarazzi) vol goede moed aan onze 45km tocht.


Na 5km ging het al mis, Annie werd meegenomen in een schuiver van een mede deelnemer, niets aan de hand, en met een “sorry mevrouw” vervolgden we onze tocht. Het parcours was hier en daar nog al voorzien van modder/water waar wij als Race-Reetjes meestal proberen om heen te fietsen (wij doen thuis de was) maar nu hadden we vaak geen keus, dus in volle vaart er door heen. Jammer Cis dat je helaas niet mee kon, jij houd ook nog wel van een modderbad.
Na zo’n 25km beland je dan opeens in een kleurige kudde, het RUSTPUNT, waar Paparazzi ons gelijk voor z’n lens had.

Even bijtanken met bouillon/thee met een krentebol/banaan. Nadat de heren van  ’t Lapje waren aangekomen vervolgden wij onze tocht weer verder, maar na 5 min. ging het weer mis met Annie, nu een glij-er midden in de modder, met d’r gezicht op het pad, nu was het auw  gezicht, auw hand en de ketting eraf, en van top tot teen onder de modder.
Terwijl ze nog beteuterd stond te kijken, kwamen  de andere Reetjes (met ook een erg onder de modder zittende Jacqueline’ die 50meter verder ook midden in een plas was gevallen) poolshoogte nemen.  Na een beetje water over de snuit, gingen we weer verder aan onze laatste kilometers, in rustig tempo, want Reetje Bambi (sprong) fietste niet zo hard meer, met af en toe een duwtje in de rug kwamen we samen om 12.30u  bij het eindpunt aan, en Gerdien nog vallend over de eindstreep ging,(wou afstappen maar had 1 voet nog niet uit geklikt).

We sloten aan in de file om onze fiets te laten schoon spuiten, om daarna nog even gezellig bij te kletsen met de heren “Lapjes” onder het genot van een warm bakkie koffie. (bij het zien van die flesjes  met groene ster kreeg je acuut kippenvel).  Na een half uur hielden wij het voor gezien, tijd om te gaan, ja de moeders hebben thuis ook nog wat te doen, o.a. zorgen dat er eten is voor man en kids, want wij zouden elkaar s’avonds  weer ontmoeten bij  Chinees rest. HO-Wah om daar samen te gaan eten.

Bij mijn vertrek om 19.15u ontmoette ik op de stoep nog net, geen aangeschoten Reetjes, maar twee lichtelijk aangeschoten “Lapjes” Stampertje en Houtlul. Stampertje ook nog met twee blote knietjes, (had flinke gaten in z.n fietsbroek gevallen), ‘k zal deze, net als bij kinderen, dichten met een paar opgenaaide stickertjes, want deze calamiteiten vallen niet onder de garantie voor de sponsor.

Om 19.30u waren alle Race-Reetjes, ook Jolanda en Cis aanwezig bij “Ho-Wah”, om daar heerlijk te eten van de diverse gerechten die we op advies van de serveerster op tafel hebben laten zetten. Genietend van al dat lekkers werd er ook een definitief besluit genomen over onze BIJNAMEN, enkele waren al bekend sommigen nog niet, en voor Roelie moest er nog een bedacht worden. Dit was nodig i.v.m onze mooie nieuwe helmen van de sponsor, hierop zou nog een stickertje komen met de bijnaam, als herkenning.
Toen iedereen was uitgetafeld, overhandigde Cis een bloemetje aan Jacqueline en met de mededeling dat ze ook haar portemonnee dicht mocht houden, als dank voor de SPONSERING, en natuurlijk niet te 
vergeten MARTIN TE BEDANKEN ,voor de mooie helmen.
Namens alle Race-Reetjes, op iedere wang een KUSJE  x x x x x x x x x x x x .

Bambie

O,ja de onthulling van onze namen, onthoud deze goed:

 

 

 

 

Annie
BAMBI
hoort bij Stampertje

Jacqueline
SPONSORVROUW
spreekt voor zich.

Jolanda
TOM-TOM
kent vele route’s (sponsorvrouw ook).

Cis
RED-BOEI
Cis en rood (hoofd, BH, en Wijn).

Gerdien
FATIMA
hiervan weten wij alleen de betekenis.

Marianne
DWAAL-LICHT
rijdt vaak verkeerd, (zijn er nog  2 hoor).

 

Roelie
PISA
Stampertje zit niet alleen scheef op de fiets.

 

 

terug