Sponsoretentje 14-10-2006

Zaterdag 14 oktober moesten we Smartlapje bezig houden tot een uur of half negen i.v.m. zijn eigen feest, maar dat wist hij zelf nog niet.
Martin had iets leuks uitgedacht, er was nieuwe kleding bijbesteld voor degene die iets miste of er een gat in had gevallen. Om twee uur bij hem thuis stond ieder daar klaar, maar was er geen kleding, vele telefoontjes en de nodige woorden hadden hier geen verandering in kunnen brengen. Het enige wat er wel was waren de handschoentjes als pleister op de wonde. En een (kinder)hand is gauw gevuld dus aanvallen, passen en aanhouden die dingen voor het eerste ritje.
Martijn ging ook mee om wat kilometers te maken voor de Emster veldtoertocht van komende week maar amper op weg brak het zadel van Jan Knien. Terug naar Vaassen om bij Ruud een nieuw zadel van Cobi (bleek later toch van Ruud te zijn) te monteren. Het ging richting Elspeet en verder, hier waren enkele Lapjes volledig de weg kwijt want we bleken een rondje te fietsen. Groen en rood (kleur handschoen) zorgde ook voor de nodige verwarring in plaats van het gebruikelijke links en rechts. Tijdens de bananenpauze maakte Wil nog even sjans met een aantal dames maar deze moesten niets van hem hebben.

Toen de wijze mannen de juiste weg weer hadden gevonden ging het tempo nog even flink omhoog wat een breuk in het peloton opleverde. Drie man zagen halverwege Vaassen enkele uitgeputte mannen bij een tweede stop arriveren, Martijn moest hier echt even goed bijkomen, zwemmen gaat toch veel eenvoudiger.
Vervolgens snel naar huis, behalve Theo, douchen, omkleden en 17.55 uur bij weer Martin op de stoep voor het etentje, waar bleef nog even de vraag. Eerst had hij voor alle leden nog een nieuw T-shirt met Lapjes logo en ieders bijnaam erop gedrukt, welk ieder gelijk aantrok en het keurig gestreken overhemd onder de snelbinders belandde. Lopend ging het richting “het Koetshuis”, daar vertelde Martin ons dat dat niet aan ons besteed was. Bij “Kokkie” vond hij koude patat toch ook weer niet kunnen, en bij “Kapadokya” was hij al zo vaak geweest. Een leuke wandeling door Vaassen waar we wel honger van kregen en bij “de Leest” vast niet genoeg op je bord krijgt. Bleef alleen het nieuwe restaurant “Rossum” nog over waar we hartelijk werden ontvangen door de gastheer en ene ´meneer van de Berg´.

Na enige uitleg over de diverse gangen die zouden volgen viel weer de naam meneer v.d. Berg, bij navraag bleek het echter om onze Ex-Alaaf te gaan. Had de beste man op zijn T-shirt kunnen lezen evenals onze clubnaam. Nu stelde hij de domme vraag “zijn jullie van Houdt de Ketting strak”, wat gelijk een boel reacties losmaakte en hij zich verontschuldigde.
De bediening en het eten was verder perfect en de Lapjes gedroegen zich keurig en zorgden voor de nodige gezelligheid in het volle restaurant. Met volle magen en tocht in de broek van de uiensoep vertrokken wij weer uit deze leuke eetgelegenheid. Niet na nog tweemaal “driemaal hoera” voor meneer van de Berg geroepen te hebben, eenmaal zachtjes en eenmaal hard, dit tot groot genoegen van de overige gasten.
Vervolgens ging het te voet en nu de kortste weg richting huize van de Berg waarvandaan we  vertrokken voor het vervolg van deze avond, en dat kunt u hier lezen.

Martin, ik spreek maar weer namens alle Lapjes, bedankt voor het heerlijke etentje en de bijbehorende drankjes.
Wij zullen het komende jaar weer voor de nodige naamsbekendheid zorg dragen.

Paparazzi