Henri Nijboer Gisola Baanclinic 23-3-2019

Zaterdag 23 maart waren Bert, Joost en Sander in het Omnisport in Apeldoorn om daar deel te nemen aan de Henri Nijboer Gisola Baanclinick. Dit werd georganiseerd i.v.m. het 40 jarig jubileum van HDKS. Nu hadden wij dat met de Lapjes al eens eerder gedaan maar dat was al weer acht jaar geleden dus was het toch weer even wennen op die houten baan. Na het omkleden en fiets afstellen begonnen we weer voorzichtig op het grijs en op het blauw, vervolgens de eerste meters op het hout en om de pionnetjes slalommen. Voor velen was dit al behoorlijk lastig met die vreemde doortrapper zonder remmen. Met 35 fietsers waren er vier groepjes gemaakt dus kon er tussendoor gerust worden, en voldoende drinken in die droge hal. Joost schoof heel voorzichtig onderuit tijdens het keren en later schoot z’n wieltje nogmaals weg en voegde vervolgens de daad bij het woord van acht jaar geleden. ‘Dit doe ik nooit weer’. Bert en Sander trapten lekker door in de drie uur durende clinic waar bijna iedereen vermoeid maar met een big smile van de fiets afstapte.
Tegen het einde was er nog een soort achtervolgingswedstrijdje, echt tactiek werd er niet afgesproken, gewoon lekker trappen en zien hoe het loopt. De samenwerking was prima maar de echte jeugd met Peter in het kielzog won het uiteindelijk van de ‘de wat oudere jeugd’.
Al met al een geslaagde middag die werd afgesloten in het sportcafé waar een oud ploegleider van Sauna Diana nog iets vertelde uit het verre verleden van Henri Nijboer.

Paparazzi

Bekijk hier een serie foto's gemaakt door diverse fotografen of op HDKS.nl