Lapjes scoren in Zilveren Sigaret

1 September 2018: Doordat de snelle HDKS Lapjes deze middag een wedstrijd hadden moesten de andere lapjes zelf aan de bak bleek uit het verhaal van Jan Knien, en dat ging niet van harte.
Ook voor de Zilveren Sigaret was het smeken om deelnemers om de rit door te laten gaan, triest eigenlijk dat er maar 15 van de 140 komen opdagen. Er kwamen er wel meer kijken maar die hadden de fiets vergeten.
Hoe dan ook …… er kon gefietst worden op het welbekende rondje waar Smartlapje nog steeds het parcoursrecord heeft na 15 overwinningen. Je zou er bijna van gaan roken.
De meerderheid koos voor een zo snel mogelijk rondje en 3 man, waaronder uw Paparazzi, voor een rondje met een vooraf opgegeven gemiddelde. Uiteraard zonder gebruik te maken van een teller of wat dan ook, maar wel zo snel als mogelijk natuurlijk.
Mammarazzi legde elke deelnemer vast bij de start en onderweg en een ieder trapte zich het snot voor de ogen om toch maar zo snel mogelijk rond te komen. Veel onderlinge duels werden er uitgevochten of de schade zo beperkt mogelijk te houden. Veel gepuf na afloop over hoe zwaar het laatste deel wel niet was en het gemopper op en van van toeristen over al die hard rijdende wielrenners. Sommigen hadden de vos bij het keerpunt zelfs nog gespot, ik spotte alleen oude vos Willy van Essen.
Na afloop was er een ijsje bij Roseboom en werd de uitslag bekend gemaakt.
Onze eigen Joost was in een snelle tijd, 7e ooit, van:48:20min. overall winnaar geworden, 1.40min. ruim  voor Jelle ter Weeme en Roberto van Goor. Uw Paparazzi eindigde hier als 8e in 55:59min, maar wel 1e 60 plusser ;-)
In de regelmatigheidsrit deed uw Paparazzi betere zaken voor het toerkampioenschap door voor de 3e keer als 2e te eindigen en staat nu ruim bovenaan in de stand.

Paparazzi

Foto's kun je hier bekijken

Uitslagen en meer info op HDKS.nl

 

Paparazzi scoort weer bij HDKS

Had uw Paparazzi vorige week al prima gescoord voor het toerkampioenschap 2018 van HDKS en was de titel toen al veilig gesteld. Deze zondag werd nog even de kers op de taart gezet met een mooie overwinning in de Bart Kamphuisrit. Een regelmatigheidsrit over onbekende afstand en zonder hulp van teller of tijdaanduiding.
Er werd gezamenlijk in Emst gestart en uw reporter nam gelijk het voortouw om zo mijn eigen tempo te kunnen rijden, er kwamen wel twee snelle mannen voorbij en die heb ik mooi laten gaan. De hele weg had ik een drie/vier tal mannen in het wiel, Bas durfde niet over te nemen omdat ik dat de vorige keer toch niet leuk vond. Het parcours was behoorlijk geaccidenteerd, eerst naar Niersen, dan Gortel, vierhouten, Zandenbos, Tongeren, Zuidweg af, Heerde en langs het kanaal terug. En daar stond toch een behoorlijk lastig windje tegen en verloren we iets van de opgebouwde voorsprong was het idee. In Emst aangekomen bleek de afstand 61.65km te zijn en kwam ik daar 20 sec te kort voor de vooraf opgegeven 33.3km/u gem. En dat bleek de beste score van de dag te zijn en leverde een waardebon voor de bakker in Epe op.
Bij thuiskomst bleek de bidon nog in Emst te staan en aangezien ik alleen maar voicemails aan de lijn kreeg maar even terug gefietst. En daar kregen we nog de zoenen van rondemiss Inneke op beide wangen, en dat maakte het ritje terug weer helemaal goed.
En in het kampioenschap staan we fier bovenaan en word de garderobe komend jaar weer uitgebreid met een mooi wielershirt.

Positie

Naam

Verschil
uu:mm:ss

+/-

Opgegeven
gemiddelde

Gereden
gemiddelde

1

Sander Pannekoek

00:00:20

-

33,3

33,2

2

Cora Bosboom-Bruning

00:00:44

+

29,2

29,4

3

Hermen Jan van Petersen

00:00:46

+

28,6

28,8

Kijk hier voor meer foto's

Hier voor meer info op HDKS.nl