Rabobank Sportsbalmcross HDKS

Zaterdag 10 november was er weer de Rabobank Sportsbalmcross bij de zandbult in Epe, daar waar vroeger de lapjes nog wel eens de scepter zwaaiden en/of goed presteerden ……… Ook deze editie, nog bedoelt voor alleen leden, stonden er weer twee Lapjes aan de start. Joost had theoretisch gezien nog een kleine kans op het clubkampioenschap, maar dan moesten de andere kanshebbers niet aan de start verschijnen. En dat was de wedstrijd door gebrek aan deelnemers helemaal niet doorgegaan, beetje triest dat nog slechts 10% van de leden deelneemt. Om die reden had ook uw Paparazzi zich aangemeld en kreeg er gaandeweg de week ook wel weer zin in om een beetje af te zien ….. net als vroeger …… alleen de uitslag was niet meer zoals vroeger.
De omstandigheden waren prima en het parcours lag er ook goed bij, wel oppassen op het blad dat door de regen behoorlijk glad was. Er kon gekozen worden om de zandbult te vermijden door een extra langer lusje maar dat werd uiteindelijk door bijna niemand gedaan.
Grote favoriet Jelle ter Weeme was heel snel uit het zicht verdwenen gevolgd door een groepje met Joost. Zelf moest ik na een redelijke start even later het juiste ritme zien te vinden maar die zandbult hakte er telkens behoorlijk in. Eenmaal op de 11e plek beland bleven de rondjes vrij constant met een verschil van slechts 10 sec. Er was eerst nog wel zicht op de voorgangers maar geleidelijk aan verdwenen die uit beeld. Alleen Jelle zag ik in de laatste ronde langszij komen en dat scheelde mij mooi weer een rondje fietsen. Joost streed dapper voorin mee en eindigde uiteindelijk als derde achter Jelle en een ander jeugdlid Lionel. Hiermee werd Joost mooi tweede in het clubkampioenschap 2018 achter Jelle ter Weeme.
Voor de drie eersten was er een beker, en net als voor alle andere deelnemers, een Sportsbalm product en een bon voor de sauna.
Daarna snel naar huis want het begon langzaam aan steeds iets meer te regenen.

Paparazzi

 

Bekijk hier de foto's