Joost 5e in de Rabobank Sportsbalmcross

11 november is de dag dat mijn lampje branden mag zongen de kinderen s’ avonds, maar bij de deelnemers aan de jaarlijkse Sportsbalmcross van HDKS ging dat lampje eerder die dag langzaam uit.
Joost stond als enig Lapje aan de start dit keer, uw reporter was er wel maar legde e.e.a. vast op de digitale chip. Eerder in de week bleek de enkel weer te zwak, en samen met de slechte voorspellingen was er snel een excuus gevonden om niet van start te gaan.
Toch op de fiets er heen maar voor aankomst kreeg ik al een bak water over mij heen en de deelnemers probeerden her en der een droog plekje te vinden. Door al het water was het parcours al behoorlijk glad en modderig geworden.
Met net voldoende deelnemers gingen 16 fietsers van start en op weg naar de zantbult. Om niet iedereen af te schrikken was er een zogeheten ‘chikken run’ om de bult heen, alleen was die eigenlijk net te kort deze keer. De dapperen deden er even lang over als de kippetjes. Maar kopman Jelle ter Weeme trapte elke ronde dapper tot boven aan toe over de zantbult, net als laatste man Peter van Grootheest trouwens. Anderen kozen eerst wel maar later niet meer voor het zand.
Van start tot finish fietste de 17 jarige Jelle ver voor de rest uit, en ook onze Joost trouwens. Die streed mooi voorin mee, steeds rond de 5e plaats terwijl rond hem heen wat wissels plaats vonden. Dat het zwaar was was goed aan de gezichten te zien, voor zover je die nog kon herkennen door de modder op gezicht en kleding. Een echte cross derhalve.
Snelle Jelle won dus overtuigend, om plek twee werd gestreden door Willem van Essen en jeugdlid Lionel Bouma. Willem won deze strijd, en onze Joost werd keurig vijfde.

1.           Jelle ter Weeme
2.           Willem van Essen
3.           Lionel Bouma
4.           Erwin Horst
5.           Robert Leusink
6.           Joost van Oosterhout
7.           Hans Peters
8.           Gerrit Peters
9.           Louis Boumeester
10.        Roberto van Goor
11.        Marcel Commandeur
12.        Chris Ronde
13.        Bas Huis in ’t Veld
14.        Peter van Grootheest
15.        Bert Elskamp

Bekijk hier Paparazzi's foto's

Hier op HDKS.nl

 

 


Een tijd van komen en een tijd van gaan

Beste Lapjes en RaceReetjes,  

Ze zeggen weleens : d’r is een tijd van komen en een tijd van gaan. Voor mij is er nu een tijd van gaan bij het roemruchte gezelschap De Lapjes. Ergens begin deze eeuw ontsproot het idee om mee te doen met de beruchte Keiler in Nunspeet.
Opgezweept door het enthousiasme van de huidige Voorzittende werd er een Wassink Vervoort team geformeerd. In dat kielzog moest er kleding komen voor het Keilerteam, en zodoende kwam er ook kleding voor De Lapjes en was er eenheid binnen het bonte gezelschap wat toen betiteld ging worden als Het Zeemleren Lapje.  

Het werden hele boeiende jaren, waarin vele hoogtepunten en enkele dieptepunten wekelijks werden meegemaakt. Al snel te volgen op www.hetzeemlerenlapje.nl. Nog steeds een up-to-date website en te gebruiken als naslagwerk, dus ik ga niks benoemen want alles was mooi.  
Helaas neem ik afscheid maar niet zonder een dankwoord aan jullie, op een hele bijzondere periode, die mij heel dierbaar is en zal blijven. Alle steun van jullie aan mij en m’n bedrijven in de vorm van het trouw dragen van de kleding en de hulp op de juiste momenten, daarvoor grote dank van mij. Alle vriendschappen daarvoor grote dank, alle mooie sportieve momenten en gezellige zogenoemde 3e helften ook heel veel dank. Ze zijn onbeschrijfelijk. Je moet het meemaken.  

Ik wens jullie nog heel veel mooie jaren toe, waarin gezondheid voorop staat, er de nodige veilige sportieve kilometers worden afgelegd. Het motto gemist wordt je niet mag blijven bestaan, eerlijk is dat makkelijk zeggen als je weet dat je de week erna gewoon deelgenoot kunt zijn van dit mooie eigenzinnige clubje. Gelukkig is er social media om toch iets te volgen, om te zien hoe het jullie vergaat.  
Nogmaals bedankt dat ik opgenomen ben geweest in de gelederen,  

Met vriendelijke groeten, Martin van den Berg