Winters ritje

Het had een paar graadjes gevroren en door de aangevroren mist van afgelopen nacht was het bos in een mooie witte wereld veranderd En met tien man op de stoep, leek het ook weer een mooie tocht te worden! Alleen had ons aller Smartlap nog steeds rugklachten en aldus besloot hij al snel zijn eigen koers te rijden De overgebleven negen mochten vandaag achter mij aan rijden, maar of het te hard ging, of dat het te koud was, weet ik niet, maar de gang kwam er niet in... Desalniettemin toch lekker gereden in een mooi winters landschap! De kantine was inmiddels al gedeeltelijk geïsoleerd en dat kwam nu dus goed uit met de kou...Alleen jammer dat je na afloop de kou weer in moet...
Route van vandaag staat weer op Strava...Vandaag van Paparazzi, want hij had er foto's bij staan... deze link

 

 

 

 

 

 

Drenthe 200

De Drenthe200. Volgens de website omschreven als ’een extreme marathon voor mountainbike, fatbike of cyclocrosser’.
Als wedstrijd in de wedstrijd wordt ook het NK Fatbike verreden. 1 grote ronde door Drenthe met start en finish in Roden. Na wat filmpjes, foto’s en verslagen gezien en gelezen te hebben heb ik me half november ingeschreven voor deze derde editie, met de gedachte ‘genoeg woon-werk km in de benen’ en ‘3 keer Emster VTT moet kunnen’.
Afgelopen weken toch wat zenuwen gekregen van de waarschuwingen van de organisatie voor extreme weersomstandigheden en extreem modderig parcours. Afgelopen week nog het bericht over het Janpad. Een meedogenloos stuk bagger van 4 km op 25 km voor de finish. De hel van de Drenthe200. Flauwekul en bangmakerij dacht ik.
Om 6.30 vertrek in het donker en met 20 gemiddeld om 16.30 voor donker weer terug. Haalbaar toch?

De eerste 5 km ging super. Lekker tussen de wielen met 30 per uur over het asfalt. Maar toen… rechtsaf een bospad in. Glibberen en glijden, het hield niet op. Wordt straks vast beter dacht ik, maar het werd niet beter. Ik had al snel in de gaten dat 10 uur fietsen onhaalbaar zou zijn. Dus ook dat ik in donker zou finishen, als ik het al zou halen. Doorgaan, niet teveel stoppen, alleen bij de 7 verzorgingsposten waar van alles te krijgen was. Prima geregeld. En maar zien wat het lijf aankan. In de ochtend nog een zonnetje, ’s middags werd het minder aangenaam met koude harde wind tegen en af en toe hagel - en regen buien. 203 km en 12 uur 54 minuten verder finish gehaald. Gekkenwerk, maar voldaan. Van de 1650 ingeschreven deelnemers zijn er 1208 van start gegaan. Daarvan 498 de tocht volbracht. En ik op plaats 203.
Volgend jaar weer? Nou, kan voorlopig geen bagger meer zien.

Bekijk hier de rit op Strava

Joost aan de finish