Vrijdagtraining - TT Assen 2015


Zoals eerder gemeld was uw Paparazzi naar de trainingen van de 85e TT van Assen geweest, en zaterdag de spannendste races voor de tv gevolgd. En later gewoon lekker gefietst.
Het weer was prima dus bijtijds op de motor gestapt en richting Assen gestuurd, ik was zeker niet de enige (zo’n 35000 die dag) maar alles verliep vlot en stond dicht achter de hoofdtribune geparkeerd. Al het leer in de koffers en in iets luchtigs richting baan gewandeld, het kon immers warm worden. Om de dag toch ook nog nuttig te maken had ik de ‘grote’ camera met dito lens meegenomen om zodoende e.e.a. te testen en proberen nog wat leuke plaatjes te maken. Nu is dat voor de amateurs best lastig met grotendeels een hek van bijna 3 meter voor je lens, de Pro’s staan daar natuurlijk wel voor. Beginnend op de GT tribune ben ik elke trainingssessie een stukje opgeschoven en het hele circuit rondgewandeld. De beste fotolocaties waren snel gevonden, maar niet alleen door mij.

Tot twee maal toe ene RS uit Vaassen tegen het lijf gelopen die mij gelijk met héél véél cijfers bekogelde over bezoeken aan Assen en wedstrijden aldaar, ik heb echter geen idee hoe vaak ik daar ben geweest.
Gedurende de dag leuke trainingen gezien, lekker rondgewandeld en rondgekeken en nog een tijd zitten kletsen met een Fries in de Haarbocht waar we de enige wedstrijd van die dag hebben bekeken. De Red Bull Rookies cup is een klasse voor 15 en 16 jarigen op gelijkwaardig materiaal en werd gewonnen door een Nederlander. En zo klonk toch nog het Wilhelmus op de Drentse hei.

Om iets voor zeven stapte ik weer op de motor en bij het verlaten van het circuit zag ik menig bezoeker moeite hebben met het volgen van een rechte lijn richting de campings.
En het plaatjes maken resulteerde in een tellerstand van 1000 plus, 10 % kon gelijk weg, de overige krijgen nog even uitstel. Een selectie van de mooiste plaatjes staat op het www en kun je hieronder of hier bekijken, het beste natuurlijk op volledig scherm.

Paparazzi