Seizoensopening weg 2015

 

4-4-2015

2015 is al weer mooi een tijdje op weg dus nu de ‘klokke vezet’ is kunnen de Lapjes weer de weg op. Deze eerste zaterdag voelde nog niet zoals je voorjaar hoort te zijn maar toch meldden zich tien Lapjes. De Brander deed zijn naam eer aan door vlot op pad te willen, de rest had nog niet zo’n haast dus kon hij verderop even wachten. Eenmaal aangesloten positioneerde KBK zich naast hem maar bij de eerste best ‘Col’ over de A50 kwam hij er al achter dat hij nog steeds geen klimmersbenen heeft.
Uw Paparazzi nam zijn plek naast de Brander over en samen hielden we een mooi tempo aan. Beetje (frisse) wind voor, opzij en in de rug, zo peddelden we lekker door richting Klarenbeek. Ook de gemotoriseerde tweewielers waren weer van stal gehaald en lieten weer goed van zich horen.

Na Loenen liet de Brander zich afzakken maar uw reporter wilde nog wel even op tempo de Groendaalseweg op fietsen, 50 hoogtemeters over 4 km. De rest vond het prima en bleef in het wiel tot bijna bovenaan, en toen had deze reporter dus 30km op kop gereden. Eigen schuld …. Maar daar word je sterk van ;-)
Op de Woeste Hoefweg liep het tempo weer lekker op en kon Jan Knien in het wiel van zijn zwager weer een ‘sementje’ pakken ….. voor wat het waard is.
Het lusje Hoog Buurlo / Assel werd ook nog meegepakt, maar bij een enkeling begon het toch al een beetje te kraken en moesten de beentjes en zitvlak nog wennen aan de andere houding. Op de Asselseheide scheen de zon maar pakten de donkere wolken zich samen boven het huis van Biston, gelukkig hielden we het droog. Bij de Julianatoren moesten we alle vooroordelen jegens wielrenners nog even laten gelden toen een vertrekkend bezoeker doodleuk zijn blik op het fietspad zette. En dat kan natuurlijk niet als de Lapjes daar met 40 + aan komen scheuren.
De laatste kilometers werden redelijk rustig met tegenwind afgewerkt en kwamen we uit op zo’n 80 km, niet slecht voor een eerste rit. Weer een mooi begin van het nieuwe seizoen 2015.

Paparazzi