Smartlapje wint Zilveren sigaret

Smartlapje is weer helemaal terug na een jaar van verhuizen, verbouwen en grasmaaien, maar dat wisten wij Lapjes natuurlijk al. Bij HDKS weten ze dat nu ook, hij won voor de 15e keer ‘zijn’ Zilveren Sigaret en troefde daar alle oude, jonge en kale mannen af met weer een prima tijd van 50;32;40 min. Hij bleef daarmee Wim Herms (50;46;74) en Wim Karman (51;03;41) ruim voor.

Onze Makelaar strandde op plaats vijf in een tijd van 53;19;51 min., valt een beetje tegen maar deze afstand is natuurlijk ook veel te lang voor onze Bert.
Foto's hdks, meer info op HDKS.nl

Uw Paparazzi kon er deze keer helaas niet bij zijn, andere hobby kreeg voorrang vanwege de hogere funfactor en véél langer genieten. 22;31;40 uur in het zadel en 1392 kilometer onder de wielen door zien rollen en 15660 m hoogtemeters overbrugt. Slechts 200 km hiervan op vrijdag en de rest op zaterdag en zondag. Binnenkort nog wat foto’s en film.

 

 

 

Moto Guzzi Grand Tour 2014

Evenals twee jaar geleden, en twee jaar daarvoor …… en daarvoor, weer met de MotoGuzzi vrienden op pad geweest voor de Grand Tour 2014. Een motorrit van zo’n 1000 kilometer over binnenwegen door Duitsland en Luxemburg dit keer, en daar heb je twee dagen de tijd voor. Samen met maatje Duward al op vrijdag richting het zuiden vertrokken, lekker 200 km binnendoor tuffend en in de buurt van Thorn in een B&B overnacht.
Zaterdag vroeg op en naar het vertrekpunt in Swalmen, vanaf 8 uur konden we daar terecht en zijn niet veel later opgestapt voor de eerste etappe. Met ons waren er nog zo’n veertig, meest grijze mannen en een enkele dame, deelnemers in kleine groepjes op pad. De eerste uren werden gedomineerd door de mist, het zal best een mooi landschap geweest zijn maar je zag er geen barst van. Via de vele bochten van het Nationaalpark Eifel voerde de eerste etappe van 275km ons naar Ahrdorf, inderdaad … aan de rivier de Ahr. Hier had de organisatie een lunchpost ingericht waar we middels een soeppie en broodje weer wat op krachten konden komen voor het vervolg van de rit, nog eens 275km. Inmiddels was het al wel ruim na het middaguur dus moesten we nog wel effe doorrijden om op tijd aan tafel te zitten in Luxemburg. De reis verliep wel voorspoedig maar met een gemiddelde van 58 km/u heb je die tijd echt wel nodig.
We zakken verder af naar het zuiden en sturen door de buitenwijken van Trier om daarna Luxemburg op te zoeken. Op een van de rechte stukken weg zien we een stel reisgenoten langs de kant van de weg staan. Nu gaar er wel vaker wat stuk aan een Guzzi maar deze had toch een ander probleem want hij had hem in een greppel naast de weg geparkeerd. Even niet opgelet, naast de weg beland en de Guzzi koos zijn eigen weg, de bestuurder was oke. De machine werd afgesleept met een tractor van een boer.
Wij konden toch niet helpen en vervolgden de rit om elf uur na de start en ruim negen uur rijden ons tentje op te zetten. Iets later konden we aanschuiven voor een prima buffet en een heerlijk verdient biertje, en de sterke verhalen natuurlijk. Na een warme douche was het heerlijk pitten in de slaapzak, en er werd heel wat afgezaagd die nacht.

Volgende ochtend de wekker gezet maar werd al wakker van de vele ritsen die opengingen. Tijdelijke onderkomen en inboedel weer inpakken, een stevig ontbijt naar binnen werken en goedkope benzine in de tank voor weer een paar uur toerplezier. Na wat slingerwerk over de prachtige Luxemburgse wegen stuurden we weer richting Trier en blijven nu wat langer de Moezel volgen. Het zonnetje brak zelfs door toen we tussen alle wijnvelden reden.
Klein nadeel deze ochtend waren de vele wegomleggingen, maar op de GPS is dan snel weer het juiste spoor terug te vinden. Maar bij vele wegopbrekingen is het niet zo’n probleem om er met de motor langs te komen, gewoon hek aan de kant en gas geven.
De Guzzi heeft een klein tankje en de tankstations niet ruim gezaaid dus word de uit voorzorg  meegenomen peut er in gekieperd als het lampje al een tijdje brand. 1 km verder doemt er dan wel een tankstation op.
Ook nu is er weer een prima lunchstop halverwege, even de benen strekken praatje maken en weer opmaken voor deel 4, nog 223km te gaan tot NL.
Deze dag blijken er meer motorliefhebbers op pad te zijn en met name in het gebied van het Nationaalpark Eifel krioelen die links en rechts om je heen. Regelmatig kun je aansluiten bij een rijdende file met vaak voorop een echte zondagsrijder. Het laatste deel gaat over wat snellere doorgaande wegen en zo zijn we eerder weer op het eindpunt dan verwacht. We melden ons af bij de perfecte organisatoren en besluiten gelijk door te rijden naar Vaassen waar we tegen koffietijd onze geliefden weer begroeten.
Het was weer een prachtig weekend.
Enkele cijfers van het hele weekend.
1392 km gereden in 22;31;40 uur met een gemiddelde van 61.8 km/u

Paparazzi

De foto's zijn hier te bekijken

Voor de snelle, ongeduldige, minder geïntreseerden of geen tijd, hieronder een kort overzicht van 4.14min. in bewegend beeld

Voor de rustige, geïntreseerde, alle tijd hebbende of er bij waren en zitvlees hebben een overzicht van 21.46 min
Nu weer met een muziekje d'r bij

 

 

 

Brommers kieken bie Dries

Slechts acht Lapjes namen de moeite om de laatste wegetappe van het 2014 seizoen mee te rijden. Stampertje was nog te ziek, de Voorzitter op zakenreis en de rest...?
Junior was gelukkig wel weer van de partij, al had hij daar achteraf misschien wel een beetje spijt van...
Rit had wel wat oponthoud; Vastgelopen in een bieroptocht in Elburg (red. Bokbierdag 2014) en in een motorrace in Oosterwolde alwaar we 'good old' Dolle Dries nog tegen het lijf liepen... (en samen met TRein nog wat oude koeien uit de sloot trok)
We moesten wel weer een eind terug rijden, hetgeen zo'n 6 extra km's op de teller zette!
WD-veul begon toen al een beetje op hete kolen te zitten... hij had om vijf uur een etentje.... en als toetje kreeg Paparazzi nog een lekke band in Wezep...WD is toen maar met Junior doorgereden, zodat we met z'n zessen overbleven.
Denk alleen niet dat WD op tijd was bij de Chinees... (Junior was om 17.45 thuis, Paparazzi om 17.46 )
De tocht is te bekijken, door met de muis deze link aan te klikken.... (91km dus met een gem. van 32.6 km/u)
Volgende week weer met de dikke banden het bos in!!!!

Jan Knien


'Dolle' Dries van Wijhe, tegenwoordig een held op klompen


Snelle 'brommers' raasden door de polder


We dachten een oude Black Bomber langs te zien en horen komen, blijkt het gewoon een CB 400 te zijn ;-(


De huidige (race)fiets van Dries


Gereedschapset achterop, veur 't stadsvolk, dit zijn mollenklemmen ;-) ......... en op slot zetten hoeft hier niet, komt toch geen hond