Rabobank Sportsbalmcross

Zaterdag 15 november stond de Rabobank Sportsbalmcross weer op de kalender van ons fietscluppie uit Emst. En om verzekeringstechnische redenen alleen voor leden dit keer, jammer want alle Lapjes dachten erover (maar ook niet meer dan dat) om mee te doen dit keer.
Uw Paparazzi was nog niet echt in vorm (smoes 1) maar aangezien het de week ervoor best lekker ging, en om nog een beetje startveld van niveau te krijgen had ik mij toch aangemeld.
De vooruitzichten waren niet al te best maar zo als zo vaak gaat de meeste regen langs je heen, en dit keer zelfs om onze omgeving. Dus op tijd op de fiets door de bossen richting Epe, lekker infietsen. Halverwege bleek ik al niet echt ‘op gang’ te komen, en bij aankomst voelde de beentjes alsof ze de wedstrijd er al op hadden zitten (smoes 2), en dat was met zo’n 20 km ook wel bijna zo. Rustig verkennen, wat eten en drinken, en hopende dat we weer een beetje opkikkerden.
Aangezien de HDKS leden het massaal lieten afweten werden er voor de start nog enkele niet leden toegevoegd zodat er nog een achttiental fietsers, inclusief jeugd, van start gingen.
Ondergetekende had nog wel een redelijke start maar moest al snel de ‘toppers’ laten schieten, waaronder een paar getalenteerde jongeren. Halverwege de eerste ronde werd ik gepasseerd door een iets te enthousiaste medefietser, op de natte bladeren zocht zijn achterwiel een andere weg dan zijn voorwiel en ging die zelfs voorbij. Uw reporter kon hem net ontwijken en zijn weg vervolgen, aan het eind kwam hij nogmaals langszij.
Zoals verwacht liep het niet echt lekker en speelde afstappen heel even door mijn hoofd. Maar op een tandje meer ‘rustig’ mijn rondjes afgewerkt. Halverwege kwam Bertus voorbij, nadat hij wat rondjes in mijn wiel had gehangen, maar aanpikken lukte niet echt meer. Bij elke finishpassage hoop je dan te horen dat het de laatste ronde is, zeker nadat de 45 minuten verstreken zijn. In mijn achtste rondje zag ik de kopman in de verte naderen, in ‘goedde doen’ had ik er alles aan gedaan niet gedubbeld te worden, maar omdat er nog wel een gaatje was naar mijn volger gewoon laten gebeuren. Zodoende rolde ik een tiental seconden later als 7e over de finish dan de winnaar, scheelde weer een rondje afzien.
Na de huldiging en korte evaluatie weer rustig op het fietsje naar huis, kon wel in de auto mee met Mammarazzi die de foto’s maakte maar dan moest ik die ook nog schoon maken.
Om dan toch nog positief te eindigen, was uw Paparazzi de eerste vijfenvijftigplusser en schoof ik op van plaats 7 naar 4 in het clubkampioenschap.

Paparazzi

Uitslag Rabobank-Sportsbalmcross Heren: 1 Christian van Wamelen 53,57 2 Gerrit Peters 57,49 3 Wim Herms 58,20 4 Johan Kanis 59,17 5 Peter van Grootheest 59,18 6 Bertus van de Burg 60,26 7 Sander Pannekoek 1 ronde Gertie Tellegen 1 ronde Erwin van Duinen 1 ronde Erik Beekman 1 ronde