Lapjes in de Zilveren Sigaret

Zaterdag 7 september stond de Zilveren Sigaret weer op de HDKS kalender, drie Lapjes waren present om de strijd tegen de klok op dit pittige parcours weer aan te gaan. Trein, de Makelaar en uw Paparazzi hadden wel zin in deze klassieker.
Na eerst nog wat sloopwerk te hebben verricht bij Junior op tijd op de fiets gestapt om wat kilometers in de benen te hebben voor de start. Een eerste verkenning zorgde voor het juiste gevoel en besef dat het nog steeds een lastige tijdrit is. Een klein beetje nattigheid van boven leerde al snel dat het oppassen was op de wildroosters. Bij een scherp genomen bocht in de afdaling knalde ik door een gat in het asfalt waardoor het zadel een aantal centimeters voorover kantelde. Na een paar maal de sleutel erbij gehaald te hebben stond die weer in de juiste positie en konden we ons verder voorbereiden.

Met nog vijf minuten te gaan voor de start wilde ik nog even een stukkie op en neer fietsen, al snel hoorde ik een herkenbaar geluid van de voorband komen ….. lek. Rustig blijven en bandje wisselen, de wedstrijdleider verwittigd en mocht eventueel nog als laatste starten. Met wat hulp van voorzitter Wim Schakelaar zat het bandje er weer vlot in en kon ik na een kort verkennend stukkie gelijk van start. Niet echt een ideale voorbereiding maar nog 20 minuten wachten zag ik ook niet zitten.

De rit zelf verliep verder redelijk, volgens een sportman is er altijd wel wat, maar ondanks dat het windstil was zijn er een aantal stukken waar het gewoon niet lekker loopt. We hebben ons er doorheen geworsteld en was er al vrij snel achter dat er geen toptijd inzat maar wel lekker gereden.
Ook Trein wilde ook wel weer eens weten of hij nog mee kon komen, en dat was met een achtste plaats nog prima. Dat vond ook de Makelaar, die was met een zevende plaats net voor Trein geëindigd en dat was hem nog nooit eerder gelukt.
Uw Paparazzi werd uiteindelijk vierde en liep zo net een potje honing van de sponsor van Essen mis.
Eerste werd Roberto van Goor ruim voor de nummer twee en drie.

Pl. Naam 1e ronde 2e ronde/eindtijd
1 Roberto van Goor * 24.32 49.30
2 Henry v.d. Brink * 25.19 51.06
3 Wim Karman 25.37 51.15
4 Sander Pannekoek 25.46 52.02
5 André Geisendorffer * 26.48 53.31
6 Bertus v.d. Burg 26.28 53.48
7 Bert Keizer 26.59 54.08
8 Rein Witteveen 26.52 54.29
9 Arend Stegeman 27.13 54.34
10 Dick Brummel 27.13 54.46

Volledige uitslag op HDKS.nl

Meer foto's vind je hier
Met dank aan Wim schakelaar voor het maken van de foto's