Druivenrit HDKS

Een zonnige maar frisse start van de welbekende druivenrit van HDKS in Gortel vanmorgen. Alleen de Makelaar en uw Paparazzi aan de start, samen met een twintigtal andere renners gingen we om negen uur van start. Aan het eind van de loze ronde mochten de dames afsprinten voor de nodige punten, een tweetal waagde zich daar aan. Bij de volgende doorkomst kwam uw verslaggever iets te vroeg op kop maar trok nog wel lekker door maar bleef dus steken op plaats vier.
Zoals zo vaak zat er weinig leven in de koers ook al probeerden verschillende mensen nog wel eens een gaatje te slaan. Eigenlijk was de motivatie nog ver te zoeken maar na de aanmoedigingen van de RaceReetjes halverwege kreeg ik toch weer wat meer moraal …….. voor eventjes dan.
De Makelaar bemoeide zich niet al te veel met de tussensprints, ging hem ook nog niet zo goed af melde hij. In de laatste ronde waren er nog twee man weg die langzaam werden binnengehaald, maar net niet. Het grote wachten begon in de laatste kilometer en het maatje van de kopman stopte de boel mooi af. De boel nog maar eens even op gang getrokken en aangezien er verder weinig gegadigden waren ging de Bert de sprint wel heel vroeg aan. Maar met het laatste restje uit zijn kleine teen wist hij toch nog met een aardige voorsprong op de nummer twee over de finish te gaan.
Uw verslaggever vond het wel goed en eindigde als 10e.

Kijk voor de uitslag op de website van HDKS

 

Leon's Ride for Hope

Onze voorzitter Leon heeft samen met de leden van het VMI Cycling Team deelnemen aan de Ride for Hope 2013.
De RideForHope is de langste benefiet wielertocht van Nederland voor de kankerbestrijding. De deelnemers toeren in 3 dagen over een route in de vorm van een 'Ribbon', het internationale teken van hoop. Wij fietsen door alle 12 provinciën van Nederland, omdat kanker iedereen treft. Na 3 dagen fietsen wordt het eindpunt bereikt: de befaamde Cauberg in Limburg. De fietstocht bestaat uit zes etappes van ieder ongeveer 125 kilometer en kan individueel of als team gereden worden als full ride of als estafette (ieder één of meerdere etappes). De gehele route

Wij wensen Leon en alle andere teamleden heel veel succes de komende dagen en wie weet zien we elkaar nog op de Cauberg zondagavond. KBK, Trein en Paparazzi doen een iets kortere afstand in slechts één provincie en bij onze zuiderburen met de fietsvrienden uit Emst.

Website Ride for Hope Een leuk artikel in Veluweland kun je hier lezen - Leon en hun Twitterberichten kun je hier zien

25-6-2013
Hallo allemaal,


Ride for hope;
Het waren 3 geweldige dagen, Nederland is prachtig maar kan ook hééél nat en winderig zijn.
Met een tocht van 785 km in de benen, kijk ik terug.
Niet alleen als Voorzitter maar ook als, Captain(leider), lijder (ja ook ik zat er een paar keer vreselijk doorheen), knecht, kopman, windvanger, duwer,..........

Prachtig om met alle 16 VMI mannen en vrouwen na 785 km op de Cauberg de ride for hope te mogen afsluiten.
Ik wil de organisatie bedanken, maar ook VMI die dit alles weer heeft mogelijk gemaakt en ook nog eens een grote bijdrage heeft kunnen doen voor dit goede doel.
Maar ook de verzorging, de fotograaf, de mecanicien, de chauffeurs, de mannen en vrouw uit Elburg en alle andere deelnemers hebben bijgedragen om dit tot een onvergetelijk evenement te maken.

Leon Dieker

Lees hier de niewsbrief van Ride for Hope, 'De Ride for Hope is ons gelukt'