Nieuwjaarsreceptie HDKS

Jan Knien had helemaal gelijk in zijn verslag van 12 januari, ‘alle HDKS leden (m.u.v. SmartLap) waren afwezig i.v.m. de nieuwjaarsreceptie van het Emster kluppie’. Soms moet je prioriteiten stellen en er is meer dan fietsen met de Lapjes. Geluk bij een ongeluk was dat ik niet al te fit was en het fietsen naar Emst al een hele inspanning vond. Natuurlijk waren er ook nog enkele aangename verplichtingen te volbrengen en was het gewoon een gezellige middag te noemen.

Zoals bekend mocht ik de kampioenstrui van 2012 om de schouders trekken, alleen was het nog een verrassing hoe die er dit jaar uit zou zien. Er was mij wel naar gevraagd maar nog geen voorkeur aangegeven anders dan de maat. Wel een kleine hint in de vorm van een aantal afbeeldingen meegestuurd naar de voorzitter. Bij binnenkomst viel mijn oog al snel op iets wat mij wel heel bekend voorkwam en toch mijn stille voorkeur had.

Na een welkomstwoord en doornemen van het afgelopen jaar mocht ik de felicitaties en de trui in ontvangst nemen samen met een prachtige bos bloemen. Hierna was het de beurt voor de winnaar van de sportiviteitsprijs, een combinatie van gereden wedstrijden en regelmatigheidsritten. Tot mijn stomme verbazing mocht ik ook deze prijs in de vorm van een beeldje in ontvangst nemen. En weer een prachtige bos bloemen, en toen kwam ik dus handen te kort ook al had ik het foto’s maken uitbesteed. De vrijwilligersprijs ging gelukkig en welverdiend naar voorzitter Wim Schakelaar, had ik trouwens ook al eens gehad. Henk Boeve noemde maar liefst 28 punten op waarom Wim deze toch wel echt verdiend had, ook al had het bestuur besloten elkaar geen prijzen toe te kennen.
Ook onze Bert mocht, net als vader en zoon de Wilde, nog naar voren komen om een speldje in ontvangst te nemen voor 25 jaar trouwe dienst bij HDKS. En ook Ineke werd weer in de bloemetjes gezet en had haar dankwoord goed voorbereid en op papier gezet, alleen kon ze het nu zelf niet meer lezen.

Na deze plichtplegingen en plaatjes schieten volgde nog een gezellig samenzijn en werd er met jaloerse blikken naar het kampioensshirt gekeken. Zelfs de Makelaar vroeg zich af waarom hij het afgelopen jaar niet iets sneller gefietst had.
Raar maar waar, naar huis fietsen ging ineens een stuk beter ……… kan ook aan de sapjes gelegen hebben.

Paparazzi

Meer foto's op HDKS Picasa