Lapjes 1 en 2 in de Gisola tijdrit

Met slechts een verschil van slechts 1.5 sec wist Smartlapje (24.59.68 min.) uw Paparazzi (25.01.21) voor te blijven in de op zondagmorgen 6 mei verreden Gisola tijdrit van HDKS. Maar dit waren dan wel de twee snelste tijden die op deze toch wel frisse ochtend gereden werden, nummer drie,  Wim Karman, volgde op 20 sec.
De opkomst was weer redelijk te noemen met 22 senioren en 9 jeugdleden die wel zin hadden in een rondje op de pedalen stampen over 16 kilometer. De frisse wind maakte het lastig voor de deelnemers, na het infietsen koelde je snel weer af, en eenmaal op het nieuwe gladde asfalt heuvelaf koelde het warme lijf door de tegenwind toch ook behoorlijk af.

Ondergetekende mocht na de jeugd als eerste vertrekken en kreeg nummer 13 opgespeld door nummer 14  Theo, was toch al een klein voorteken mocht je daar in geloven. En zoals altijd kun je jezelf weer aardig opblazen in het eerste deel maar gezien het hartslag profiel achteraf toch aardig constant gereden. Al had de piek iets hoger mogen liggen, zal wel met het vroege uur te maken hebben.
Het mooie was achteraf wel dat zowel Theo als ik dachten dat ik sneller was geweest omdat we elkaar de tweede keer op de terugweg iets later tegenkwamen. De verschillen bleken echter zo klein dat we de eerste ronde dezelfde tussentijd hadden. Het verschil werd dus in de tweede ronde gemaakt en waarschijnlijk zelfs in het laatste klimmetje. Maar ja ……. Wat wil je ook als je net terugkomt van hoogtestage in Italië. Dus kon de grote wisselbeker weer mee terug naar Apeldoorn, en die van snelste 55 plusser, en dan ook nog twee grote bekers die hij mag houden.
Gelukkig bleven er nog 20 bekers op de prijzentafel over voor de andere deelnemers.

Oh ja …. de Makelaar eindigde als 5e in 26.35.10 min.

 

Paparazzi

 

 

Klimtijdrit HDKS

Zondag 27 mei mochten de KettingLapjes aan de bak voor een korte klimtijdrit van HDKS op de Nieuwe Zuidweg en op de Knobbel. Eerst met alle deelnemers via een toeristische route in een rustig tempo naar de startlocatie aan de kant van Wezep. Vervolgen om de minuut van start en dan als toetje de finish bovenop de Knobbel. Het lijkt heel wat maar het is maar 8.25 kilometer en iets van 60 hoogtemeters. Het parcours
Dat de ene dag de andere niet is bleek vandaag maar weer eens. Zo werd er gisteren door de ene sterk getrapt en waaide de andere er op de dijk af, vandaag was het iets anders.
Bert moest vanmorgen nog even aanhoren dat hij er dus afwaaide en had weinig hoop vooraf, maar reed een sterke tijdrit en werd 4e totaal.
Rein trapte gisteren bijna het asfalt van de dijk af maar concludeerde vandaag achteraf dat het toch niet zo lekker ging als gehoopt, hij werd uiteindelijk 8e.
Theo fiets altijd sterk en was (mocht) gisteren als eerste op de Knobbel finishen, vandaag blies hij zich vlak na de start iets op en kwam in de slotklim net iets te kort melde hij zelf, hij werd slechts 7e..
Uw verslaggever fietste gisteren ook lekker mee en voor mijn gevoel nog iets met de rem erop. De hartslagmeter piepte echter constant ver in het rood te trappen, gelukkig was alleen het toestel even van slag. Vandaag ging het infietsen eigenlijk te langzaam dus nog even doorgetrapt tot de helm begon te lekken. Ik mocht als eerst vertrekken en dus ook eerste op de Knobbel maar dat ging niet van harte. Toch nog wat last van ‘een vuile wind’ volgens Rein en op de Knobbel was het even zoeken naar het juiste ritme. Uiteindelijk waren er nog twee sneller en dat bleek een meevaller.

Paparazzi

Meer uitslagen vind je op de website van HDKS

De eerste tien

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Wim Karman
Mattijn Stegeman
Sander Pannekoek
Bert Keizer
Edo Hamer
Eshwin Hamer
Theo Brons
Rein Witteveen

Arend Stegeman
Jan Dokter
12.15.09
12.34.29
12.47.28
12.51.58
13.00.95
13.07.52
13.15.04
13.19.03
13.20.43
13.31.23