Rabobank Sportsbalm Cross

Vandaag 10 november moest er weer gestreden worden op de verschrikkelijke zandbult tijdens de Rabobank Sportsbalmcross. De meeste Lapjes schitterden weer door afwezigheid, ‘vaak buj te bange’ en eigenlijk heb ik ze ook niet gemist. Wel aanwezig waren Bert, Jasper en uw verslaggever die zijn titel van clubkampioen nog een jaartje kon proberen te verlengen. Moest ik wel als 3e Kettinglid eindigen voor Mattijn Stegeman, Wim Karman en Theo Brons. Die laatste laat deze wedstrijd altijd schieten i.v.m. enkelproblemen. Bleven over een jonge en een oude man, en die oude was er wel maar deed ook niet mee, wel een beetje jammer, dus was het oud tegen jong.

Samen met Junior door de bossen naar de ‘Nieuwe Vijver’ gereden en aansluitend een verkenningsrondje gemaakt waar bleek dat het rondje toch weer iets anders was dan ik in het hoofd had gepland. Ook iets langer dus wellicht ook een keer minder die bult op, onderweg nog een paar potentiële derailleurbrekers verwijdert in een doorsteekje.
De ‘concurent’ van deze middag kwam i.v.m. werk een beetje laat aanzetten en we konden ons gelijk opmaken voor de start. Twintig deelnemers is niet echt een record te noemen maar dan rijden ze ook niet in de weg moet je maar denken. Eenmaal van start was het flink stampen voor de eerste bocht …. en het eerste rottige klimmetje. Slechts één mannelijke Wagenaar en die was het eerste boven, gevolgd door Mattijn, Romy Berends en ondergetekende. Achter mij zat Jasper en de rest heb ik niet op gelet maar zie hiervoor de eerste foto’s.

Bij het opdraaien van het betonpad lag ik 3e en zag de eerste twee al snel wegrijden, had ik wel verwacht en gehoopt dat Mattijn iets te snel vertrokken was en wij die later weer zouden inlopen. Jasper sloot al snel weer bij mij aan en samen trokken we lekker door. In de derde ronde liep mijn ketting er op het steile klimmetje af, die was eerst wel maar steeds lastiger op te fietsen, toen die er weer op lag waren de Berendsjes en Mej. Wagenaar mij voorbij gestoken. Het duurde even voor ik weer het ritme te pakken had maar bij de zandbult haalde ik ze alle drie weer in. Ook het gat met Jasper werd weer gedicht om weer samen verder te rijden over dit toch wel zware parcours.

Voor mij zag ik geen Mattijn opdoemen en het gaatje met de achtervolgers werd langzaam groter dus beruste al maar in deze uitslag, 3e in de wedstrijd en 2e in het clubkampioenschap. Jasper bleef de laatste ronden in mijn wiel zitten en had er wel vrede mee als hij mij voorbij zou steken. Maar dan moest hij er wel voor doortrappen, en dat gebeurde in het laatste stukje. Ik kwam iets te wijd uit en hij stak er langs en versnelde gelijk, het rotjong, maar deed niet echt moeite hem weer terug te pakken.

Na de finish wilde ik Mattijn feliciteren met zijn 2e plaats en clubkampioenschap, de felicitaties waren vreemd genoeg echter voor mij. Mattijn had in de eerst ronde fout gereden en geen moeite meer ondernomen om weer aan te sluiten en was uit de wedstrijd gestapt, en dat had ik dus niet mee gekregen. Zo werd mij de titel van clubkampioen 2012 eigenlijk min of meer in de schoot geworpen, of waren het toch de zenuwen bij de jeugdige Mattijn.
Al met al heb ik lekker gefietst deze middag, niet steeds hoeven wachten of omkijken en met het heen en terugfietsen nog meer kilometers gemaakt deze middag dan die bangerikken die weer niet mee durvden te doen.

Jasper werd dus 2e en ik 3e achter Johan Wagenaar, Bert werd 6e.
Er werden door mij 8 ronden (7 keer over de zandbult) van 2,6 km gereden in rond de 7.30 min. gemiddeld, in 0:59:27 uur

Paparazzi

Kogaatje en Liesbeth nog bedankt voor de mooie foto’s.

Meer foto's kunt u hier bekijken

Elke ronde was 2.6 km lang en ik heb acht rondjes gereden en zeven keer de zandbult overgeweest, hieronder de rondetijden.
Ronde 1 was zonder zandbult en ronde vier was mijn ketting er even af.

R. 1 R. 2 R. 3 R. 4 R. 5 R. 6 R.7 R. 8
6.44 min 7.17 min 7.32 min 7.41 min 7.30 min 7.32 min 7.38 min 7.33 min