Machteloos of een machtige inspanning?!


Onze voorzitter gaat net als, en samen met, vele anderen de Alpe d’Huez beklimmen voor het goede doel, te weten Alpe d’HuZes. Ieder heeft zo zijn eigen reden om zo vaak mogelijk tegen die berg op te knallen en geld in te zamelen voor het KWF. En zij die dit nog kunnen mogen daarvoor dankbaar zijn denk je wel eens, we weten inmiddels allemaal dat het ineens zo maar anders kan wezen.

Wij wensen hem, en het hele VMI team, natuurlijk heel veel succes en de Lapjes zullen hem natuurlijk steunen en volgen.

Vrijdag 8 juni

We zijn een weekje verder en de VMI mannen en vrouwen zijn denk ik op de terugweg, zelf ben ik ook net terug van een aantal dagen trappen op de vlakke Drents hei. En de enigste bergen daar heten viaducten.
Toch was de reis van het team goed te volgen via o.a. Twitter en de berichten in het Proathok van Jolanda, waarvoor mijn dank. Toch een aantal keren per dag de ‘dongel’ in de laptop gestoken om de verrichtingen van het team te kunnen volgen. Zo bleek de Jan Janssen al snel zijn Waterloo gevonden te hebben tijdens de eerste klimmetjes. Vond het sowieso al een dappere poging om hiermee een berg op te fietsen, laat staan af te dalen. Nee, dan schakelt en remt die nieuwe Bianchi wel iets beter.
Ook de regen had men niet uitgenodigd voor deze tocht, maar wie A zegt ……  Toch lijkt mij de heenreis een mooie voorbereiding op de grote dag zelf, en misschien nog wel mooier. Je ziet veel meer van de omgeving en komt langzaam aan in het klimritme.

De grote dag zelf zal er een met veel strijdlust en emotie geweest zijn voor alle deelnemers. Via diverse media waren de fietsers te volgen en goed om te zien dat de gestelde doelen gehaald werden.
Langs deze weg nogmaals alle lof en felicitaties voor Leon en alle andere VMI teamleden met het behaalde resultaat. En niet onbelangrijk, de ruim 85.000,- euro die zij hiermee binnen haalde voor het KWF.

Bekijk hier nog wat Twitterfoto’s van de afgelopen week

 

Vrijdag 1 juni

Vertrek VMI Team Alpe d'HuZes

Vandaag was de grote dag voor Leon, vertrek met het VMI team richting Alpe de Huez. Toch wel enigszins gespannen liep hij met zijn gezin nog wat rond op het VMI terrein.
Uw Paparazzi was samen met de Brander naar Zuuk afgereisd om op dit vroege uur het team uit te zwaaien. Ook veel familie van de deelnemers en alle collega’s verzamelden zich bij de start. Omdat slechts één team was ingeloot om volgende week de berg op te kunnen fietsen en euro’s in te zamelen voor het KWF besloot het andere team er naar toe te fietsen en de collega’s aan te moedigen. De voorzitter fietst gewoon alles mee, de heenreis en hopelijk vier keer de berg op.

Het team werd voor de start voorgesteld: Harold Brunekreeft, Leon Dieker, Han ten Have, Victor de Heij, Eugène Leeuwal, Henk Pleiter, Mathijs de Vries, Erwin Zweers, Auke Dalstra, Thijs Kaagman, Rein Keurhorst, Otto Sonneveld en Guido Roncken. En de laatste stand van de opbrengst werd bekend gemaakt, ruim 83.000 euro. En dat moet nog meer worden.
Opvallen ook de diversiteit aan renners en materiaal in de groep, jong, oud, ervaren en redelijk onervaren. Maar wel allemaal met passie en overtuiging voor dit goede doel. Ook een viertal begeleiders voor vervoer en de nodige massages werd voorgesteld en volgt met drie busjes de renners.
Een van de mannen vertrok op een Jan Janssen van ver uit de vorige eeuw met wel 6 kransjes achter, en het laatste onderhoud leek ook in die tijd uitgevoerd te zijn. De beste man erkende wel het voordeel van de moderne carbon fietsen in te zien maar dat het toch echt uit de benen moest komen en de charme van het oude beestje ook te waarderen.

Onder luid applaus van alle collega’s, sponsoren, familie, pers en belangstellenden vertrokken de heren voor eerst een rondje op eigen terrein. Even dachten we dat ze de weg nu al kwijt waren maar even later kwamen ze helemaal achteraan toch nog weer de bocht om. Bij de passage werd nog snel even een kus of jackje in ontvangst genomen voordat ze echt de bocht om gingen om aan de ruim 800 kilometer lange tocht te beginnen. Wij reden nog even achter ze aan voor wat laatste plaatjes, voor de Schobbertsbrug hadden collega’s nog een leuke verrassing voor ze neergezet. Een boog met een laatste groet.

Heren heel veel succes gewenst door Het Zeemleren Lapje

 Volg ons live via Twitter

Jolanda zal de komende dagen in het Proathok regelmatig verslag doen van de belevingen van Leon en het team.

 

 

Bekijk hier het etappeschema van de hele reis naar Alpe d'Huez

Foto's van het vertrek op 1 juni, en voor o.a. de Appeltjes bekijk de foto's hier op Picasa

 

 

Hieronder Leon’s oproep/motivatie, van de actiepagina opgeven is geen optie

Hoi beste vrienden, collega’s en bekenden,

Graag wil ik jullie laten weten dat ik woensdag 6 juni 2012 deelneem aan de Alpe d'HuZes.
Dit evenement heeft als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.

Alpe d'Huez: 13, 2 km, 1071 meters hoogteverschil, 21 haarspelden steil omhoog, slopend door inspanning en emotie, euforie op de top. Voorzichtig weer naar beneden. Vanaf het dal begint het weer opnieuw, strijden tegen die berg zo vaak mogelijk naar de top.

Ik weet dat de strijd tegen deze berg niet veel voorstelt in vergelijking met de strijd tegen de ziekte! Helaas hebben heel veel mensen wel iemand in zijn/haar naaste omgeving die de strijd tegen “de verschrikkelijke ziekte” moeten aangaan. Ik probeer met mijn bijdrage iets te doen, om de mensen die tegen deze verschrikkelijke ziekte strijden, te steunen en hoop op de overwinning te geven.

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, hoop ik dat je mij wilt sponsoren. Weet dat jouw bijdrage rechtstreeks naar het KWF gaat.

Met twee teams VMI-ers wilden we graag deelnemen. Helaas is er maar één team met 8 deelnemers ingeloot.
Ik ben erg blij dat ik wel kan starten.

Om het toch gezamenlijk te beleven, vertrekken we met de complete groep van 13 fietsers en een aantal begeleiders op 1 juni vanaf VMI in Epe. We zullen de afstand Epe naar Alpe d’Huez grotendeels fietsend afleggen.

Door de link hieronder aan te klikken, krijg je alle informatie en de mogelijkheid om mij te sponsoren voor dit geweldige evenement.
http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/leondieker/leon-dieker/

Alvast bedankt,
Leon Dieker