RaceKnien

Hij moest er niets van weten, Jan Knien en racefietsen, wegmietjes, lafaards op de smalle bandjes, dat kregen we altijd van hem te horen in de zomermaanden. Jan was een stoere biker, op zijn MTB door het bos of op de motor over het circuit of de weg razen, dat was meer zijn ding. Een echte 'bosbeul' maar dat zijn z’n eigen woorden.

Hoe veranderlijk kan een mens zijn, ……. of miste hij ons gewoon in de zomermaanden. Elke zaterdag en maandagavond komen er wel een paar Lapjes langs zijn huis racen om vanaf de waterstraat gezellig met de Lapjes een stukkie te fietsen langs de dijk of door de Veluwse bossen. Voor hem was er alleen de donderdagavond.

De wegmotor werd verkocht, om meer euro’s over te houden voor het racen op het circuit was zijn excuus. Maar zie daar, …… trots melde Jan ons via de mail:
Ja, ja....Ik ben overstag! Vanaf nu te bewonderen aan de Apeldoornseweg....En in het voorjaar op de weg’.
Gevolgd door een aantal foto’s van zijn nieuwe aanwinst bij hem thuis in de huiskamer, een Koga Kimera Road UD Team – Ultegra.

Gaan we het nog echt meemaken, de Kniene op de smalle race bandjes. Niet geheel onbekend want hij heeft al een paar keer op de baan meegedaan en in een heel lang verleden eens op de Koga van zijn zwager.
Heb hem nog voorgesteld a.s. zaterdag samen met alle Lapjes, als afsluiting van het seizoen, (de klokke is nog niet verzet) zijn debuut op de weg te maken. Maar dat zag hij niet zitten, vaak buj te bange, hij wil effe rustig wennen aan het wankele gevoel op de smalle bandjes …. wegmietje ;-)

 

Gefeliciteerd Jan, en veel succes met de Kimera.
Hiernaast even een beeld om te zien hoe dat staat ;-))

Doet me trouwens nog denken aan een uitspraak van een (oud Ketting) Lapje, hew we d’r weer eene om d’r af te riejen. Word ie zelf inmiddels ook ;-))

 

Hadden we onlangs nog een primeur, de Brander op de fietse in de eerste Emster lift.