Bijna tandeloos

Woensdag kon u hier iets lezen over de krakende en ratelende fiets van Stampertje, vandaag had ik hem even in de schuur staan voor het wisselen van de trapas.
Nadere inspectie van de draaiende delen hoefde ik niet uit te voeren, dat kon zelfs een blinde nog zien.
Stampertje dacht gisteren dat het nog wel één keertje kon, niet dus.
De meest gebruikte tanden wezen na alle inspanning van de baas allemaal de verkeerde kant op en hielden het dus voor gezien. De nieuwe aandrijving ligt klaar op het schap en zal nu door het baasje gemonteerd worden, geen overbodige luxe zoals je kan zien.

Dus …. mannen opgepast komende zaterdag, aan het materiaal kan het dan niet meer liggen.


Deed mij een beetje aan deze man denken

VIOS Pupil van de week

Voor de trotse ouders, en Ester zelf natuurlijk, hier een voetbalbericht van een lokaal cluppie.

Deze week is het Ester Kers die als pupil van de week op mag treden bij de wedstrijd van het eerste elftal tegen Advendo ’57 uit Ederveen. Ester is 10 jaar oud en zit in groep zes van De Violier. Zij blaast in navolging van haar vader en haar broer die haar voorgingen als speler van Vios nu al weer drie jaar haar partijtje mee op het voetbalveld. Dit seizoen speelt ze op het middenveld van het E4 team. Daarbij komt ze ook vaak in scoringspositie, want ze maakt best veel doelpunten zegt ze. In de drie jaar die ze nu speelt is ze al een keer kampioen geworden. Op de wagen door het dorp en de bezoeken aan de sponsoren van de pupillenafdeling zijn haar zo goed bevallen, dat ze dat nog wel eens vaker mee zou willen maken. Een huldiging op de omgang van de molen, zoals het eerste afgelopen seizoen, lijkt haar helemaal te gek. Goed je best blijven doen is dan ook het devies. Wie weet komt het dan ooit nog eens zover. Ester komt wel eens vaker naar het eerste elftal kijken en vindt alle spelers goed. Een favoriete profclub heeft ze niet echt, maar de prestaties van het Nederlands elftal kunnen haar wel bekoren, met name als haar idool Klaas Jan Huntelaar weer eens een mooi doelpunt maakt. het lekkerste eten is patat, zegt Ester. Dat komt goed uit, want na de wedstrijd is er een grote bak voor jou gereserveerd. Het leukste van het pupil van de week zijn, lijkt haar dat ze de aftrap mag oden en scoren bij de keeper van de tegenstander. Ze hoopt dat de spelers van het eerste haar voorbeeld dan zullen volgen en er ook een paar scoren zodat ze de wedstrijd winnen. Ik hoop voor Ester dat haar wensen uitkomen en dat ze met plezier aan het pupil van de week zal terugdenken. In ieder geval wens ik haar een prettige middag toe.

Jan van Schoonhoven

Bron VIOS Vaassen