De salto van Paparazzi

Voordat de wildste indianenverhalen de ronde doen maar even een berichtje van Paparazzi met asfalteczeem.
De rugpijn was weer bijna verdwenen dus kon er na een paar weken weer eens gekoerst worden op de woensdagavond bij de Ketting. De opkomst was er niet op vooruitgegaan kwam ik al snel achter, Smartlapje en Edwin vd Elsakker melden zich voor de snelle groep. Daar er voetbal gekeken kon worden en dit wel een leuk boemeltje was vertrokken we op tijd voor het gebruikelijke rondje. En dat ging lekker tot ……… we bij de Stakenberg kwamen.
Ik had de lichte klim voorop gereden en bovengekomen nam Theo het over en ik sloot als derde weer achter aan. Het tempo liep, nu licht heuvel af, op tot tussen de 35 en 40 km/u en ik plaatste de handen onder in de beugel. We zaten iets schuin achter elkaar en ik zag niets op de weg voor ons. Theo slaakt een kreet, ik zie Edwin iets naar links gaan en heel dicht bij komen en voor ik er erg in heb komt het asfalt wel heel erg dicht bij. Het volgende moment lig ik stil op het wegdek, alle systemen worden gereset voor het hoe, wie, waar en waarom ik hier lig, de fiets een tiental meters verderop.


Wat was er gebeurt. Op de lege weg voor ons dook plots rechts een fietser uit de struiken op die ook nog eens de andere kant op keek. Theo riep om hem en ons te waarschuwen, de man schrok en stond nog wel op tijd stil. Door de schrikreactie weken Theo en Edwin iets uit naar links en hielden blijkbaar ook iets in. Ik heb de beste man nooit gezien en liep net iets in op Edwin die dus net naar links week om Theo te ontwijken. Mijn voorwiel raakte Edwins voeten en de vooras kwam in zijn spaken terecht, deze blokkeerde waarna ik over het voorwiel een salto heb gemaakt. Ik lande op mijn achterhoofd en rug en moest even tot mijzelf komen.

De schrik was groot bij fietsers en omstanders maar al vrij snel kwam Paparazzi weer overeind om de schade aan man en materieel op te nemen. De man had de nodige schaafwonden op rug, elleboog en heup, verder werkte alles nog. Enige pijn was er wel in de schouder die net weer herstellende was van die valpartij op de vroege hemelvaartsmorgen. Kan het herstel weer opnieuw beginnen.
De fiets blijkt wonderwel weinig zichtbare schade te hebben, schaafplekjes op ligstuur, shifters, zadel en pedaal. Zal er nog een vakman naar laten kijken op verborgen gebreken.
Gaten in de broek en beschadigde schoenen, het mooie blauwe kampioensshirt kwam ongeschonden uit deze crashtest. Bij nadere bestudering van de helm blijkt die zijn werk goed gedaan te hebben, deze is op verschillende plaatsen gebroken. Dit is de tweede keer in mijn lange fietsloopbaan dat een helm op deze wijze afgeschreven werd.
Blijkt weer eens te meer hoe dom iemand kan zijn die geen helm draagt.

Nadat ieder was bekomen en de gegeven uitgewisseld stapten we weer op de fiets om vervolgens in een iets rustiger tempo naar huis te fietsen. Dat ging prima en na een goede nachtrust viel het met de spierpijn gelukkig ook wel mee, behalve die schouder dan. De sporen op de rug beginnen her en der al iets donkerder te kleuren en zal nog wel iets erger worden.
Zo zie je maar weer dat een ongelukje in een klein hoekje zit en Paparazzi langzamerhand aan aardig inloopt op Kogaatje en Stampertje in het crachklassement.

Kan ik een beetje meevoelen met al die gevallen tourrenners.
Paparazzi


De gekraakte helm, had hem net zo netjes gespoten.

Wat Ruud kan kan ik ook

 

2 X feest aan de Diekerweg

Zondag 11 juli was voor velen dé dag van het jaar, voor anderen iets minder.
Hoe dan ook, het was weer druk en gezellig in de ‘Hongerstroat-ArenA’ aan de Diekerweg. De jeugd was al vroeg aanwezig en hadden al een Lakenfelder soldaat gemaakt op de Barbecue, dit alles werd weggespoeld met het nodige goudgele vocht of een wijntje. Maar er was nog genoeg voor de gehele wedstrijd, er was zelfs een derde koelkast bijgeplaatst.
Rond acht uur druppelde de ArenA langzaam vol en verschenen ook weer de nodige Lapjes ten tonele en de stemming zat er (nog) goed in. De spanning was op menig gezicht af te lezen, de een baadde in het zweet, al kan dit ook aan het weer hebben gelegen, de ander kreeg er een droge keel van. Het verdere verloop van de wedstrijd is verder bij een ieder bekend.
Na het laatste fluitsignaal was het iets stiller in de ArenA, er klonken wel een paar ferme oerkreten. Ook baande zich iemand door de menigte, pakte zijn fiets en was verdwenen. Een ander moest even in stilte tot zichzelf komen en spoelde na nare smaak in de mond maar snel weg.

De afloop veranderde niets, nou ja … klein beetje dan, aan de geweldige sfeer die hier tijdens de wedstrijden heerste. Jong en oud samen gezellig kijkend naar een potje voetbal.

Familie Dieker, het was geweldig en bedankt voor de gastvrijheid!!!!
Ook namens de andere aanwezige Lapjes ………. denk ik……

Paparazzi

Ook anderen vol lof over deze locatie
Hey familie Dieker,
 
Een groot compliment voor de afgelopen weken en de mega goede sfeer. Ik hou me aanbevolen voor de volgende keer. Biertje, bbq en de voetbal. Kan niet beter.

Euro 2012 ben ik graag weer aanwezig bij Casa del Dieker.

 

 

NOODWEER aan de “ Hongerstroate”.

De Hongerstroate is op woensdag avond rond de klok van half 8 getroffen door een enorme “wind-regen hoos”
Het gevolg was dat een “enorme” Berkenboom het moest ontgelden. Krakend ging hij/zij ter aarde.
De “Hongerstroate” werd hierdoor geblokkeerd en kwam  in de verkeersmeldingen van de ANWB op de radio.
Vele auto’s moesten een andere weg nemen waardoor heel Vaassen noord vast liep.
Gelijk mijn gemeente broeder WD-bijna60 gebeld, edoch kreeg zijn vrouw aan de telefoon, hij lag te slapen ????, maar zij
verzekerde dat hij e.e.a zou komen regelen.
Kort daarop komt de Brandweer uit de Beemte ter plaatse met 8 personen om de rijbaan vrij te maken. Dit werd vast gelegd door de plaatselijke paparazzi Brander Junior. Tijdens deze werkzaamheden kwam Brandweer Vaassen ook ter plaatste, waren echter “te laat”
Na een uur was men klaar met de klus en was Vaassen noord weer toegankelijk
Om 21.00 uur kwamen onze gemeente werkers ook ter plaatse, WD-bijna60 met zijn slaapoogjes en Wimpie de buurman van onze Paparazzi.
Zoals gebruikelijk bleven ze lekker in het gele karretje zitten en waren blij dat e.e.a. al was geklaard!!!
Men verzekerde mij wel dat e.e.a de volgende dag opgeruimd zou worden.
Hongerstroate kan weer rustig slapen gaan.

Brander

 

 

Zo maar een bericht uit het nieuws van afgelopen week (Paparazzi)

Brandweer moet fors bezuinigen

De brandweer moet minder vaak naar binnen in een brandend huis en meer nadruk leggen op brandpreventie. Dat zijn enkele uitkomsten van een rapport over mogelijke bezuinigingen bij de brandweer.
De commissie onder leiding van de oud-burgemeester van Enschede en huidig waarnemend burgemeester van Maastricht Jan Mans onderzocht hoe de brandweer miljoenen per jaar kan besparen. In het vandaag gepubliceerde rapport wordt de nadruk gelegd op de zelfredzaamheid van de burger. Er staan enkele verregaande voorstellen in.

Bezuiniging kost 100 miljoen euro
Eind 2020 moeten de bezuinigingen uitgemond zijn in meer rendement en veiligheid tegen minder kosten. De commissie heeft berekend dat ruim 100 miljoen euro nodig is om 185 miljoen euro te bezuinigen.

Inzet materieel en mensen
De commissie stelt dat een gemiddelde brandweerauto materiaal aan boord heeft, dat 3 tot 5 keer van de 100 uitrukkingen wordt gebruikt. Er zou volgens de commissie gesneden kunnen worden in de opleiding met dat materieel. Ook kan de brandweer landelijk gezien met enkele honderden voertuigen minder toe, zegt de commissie.