Update September

Even een update van de afgelopen weken, er is wel een en ander gebeurt maar hier nog niet vermeld.

11 september moest Paparazzi zijn eer in de Zilveren sigaret verdedigen maar had in het voorjaar al besloten om lekker met de gemotoriseerde tweewieler op stap te gaan. Op vrijdag via een omweg met een motormaatje naar Boxmeer waar we ons bij nog zo’n 60 Guzzi rijder voegden. Op zaterdagmorgen vroeg op pad voor een rit van 510 km over voornamelijk binnenwegen. Een prachtige rit en heerlijk weer maakte het een genoegen om bijna 9 uur in het zadel te zitten. De overnachting was op een nogal aflopend veldje in het donkere Sauerland.
Na een stevig ontbijt op zondagmorgen konden we na een eerste lus Oostwaarts weer richting Holland. Aanvankelijk was het nog prachtig weer in die heimat maar hoe dichter we de grens naderden hoe donkerder en later natter het werd. Gelukkig gold dit alleen voor de laatste twee uurtjes van de totaal 8.30 uur die dag.

 

Die Zilveren Sigaret zou deze keer dan wel weer naar Smartlapje gaan was de veronderstelling. Een supersnelle Peter van Grootheest bleek echter iedereen te snel af te zijn met in zijn wiel de fietsende postbode uit Epe op de tweede stek. Smartlapje stond met verbazing op de derde trede naar de tijden te kijken. De aanmoediging van de aanwezige Lapjes konden hier niets aan veranderen. Zij keken met verbazing toe en kropen bij elkaar in het wiel op de terugweg.

 


De stayerende Lapjes van deze middag rijden hier voor de foto even op kop, uit betrouwbare bron vernomen.

 

Onze voorzitter gaf voor zaterdag 16 september een STORMwaarschuwing af, Vadertje tijd raakte er zelfs door in de war. Uiteindelijk viel het op zaterdag 19 september wel mee met die STORM, het bleek een ijzig koud briesje te zijn.
Een Glacier STORM C om precies te zijn, een full carbon racefiets met Ultegra groep afgemonteerd. Of het door de waarschuwing kwam weet ik niet maar de opkomst was met 6 man niet al te groot. Na het bewonderen en wegen van het ijsje werd er lekker gefietst, niet te ver want er was nog geen bidon gemonteerd en Biston had rugpijn. Dus ging het tempo maar wat omhoog richting Hoenderloo en Loenen. Op de klim bij de Geerstraatschool kwam de sponsor toeterend lanszij en stond iets verder langs de kant ons op te wachten. Hij bleek weer ergens een eind door de modder te hebben gecrost, ook niets van gehoord trouwens. Na een babbeltje gemaakt te hebben rondden wij ons rondje af en waren de eerste 75km op de Glacier gemaakt.

Een trotse voorzitter met zijn nieuwe testfiets

 


Ook Junior en Paparazzi zijn inmiddels weer voorzien nieuw racemateriaal .... en helm.

 

Paparazzi, Bert en Trein maakten een dag later nog een rondje over de Holterberg met de Ketting. Een rit met het nodige oponthoud, een gebroken spaak en twee lekke banden waarbij het ventiel van de Makelaar veel te kort bleek. Gelukkig had Paparazzi nog een plakker in de zadeltas.

 

Paparazzi