Halve Marathon Harderwijk 6 Maart

In november heb ik de halve in Epe gelopen, om er een vervolg op te geven heb ik de hele winter doorgelopen met het doel om de VIOS-loop te doen. Maar deze werd afgelast i.v.m. het weer, de minimarathon in Apeldoorn kon ik niet mee doen omdat ik op vakantie was.
Daarom was er alleen de halve in Harderwijk nog over om te lopen, met het feit dat daar mijn broer woont, en hij met mij wou mee fietsen, en ik deze graag wou lopen.
In februari heb ik een paar lange duurlopen gedaan met Martin, Gerrit, Leon en Joost.
Dinsdagavond samen met Martin een loopschema opgesteld met het feit 4.45 min. de kilometer met als eindtijd 1.39.45.

Zaterdag 6 maart moest de tweede marathon gelopen worden met mijn broer als coach.
Het was koud en winderig, veel deelnemers en om 14.00 uur was de start.


De eerste kilometers gingen erg snel, de eerste vijf kilometer gingen erg snel in 22 minuten, waardoor ik dacht dat het tempo iets naar beneden moest, anders zou ik mijzelf later tegen komen.
Ik lag twee minuten voor op het schema van Martin.
Na 6 kilometer haalde een man mij in, waar ik negen kilometer achter heb gelopen die een goed tempo had, om nog wat later in de wedstrijd nog wat over te hebben.
De tien ging in 45 minuten, de 15 was in 1.10.10, toen begon het door te bijten.
Met een kleine versnelling kon ik het tempo volhouden, en het constant blijven lopen. (hartslag 170).
De laatste twee kilometers waren pittig, ik kwam in 1.38.50 (24e H45+) over de finish, van die twee minuten voorsprong heb ik 50 seconden moeten toegeven op de laatste 15 kilometer, waarbij blijkt dat ik erg constant kon blijven lopen.
Met deze tijd ben ik erg content mee. Al met al heb ik een goede verdeelde loop gedaan.

Fred Kers  

Website Athlos Harderwijk



Fred met broer/Coach


Baggerloop Didam 7 maart

Evenals vorig jaar liepen Wil en Ruud weer mee in de Baggerloop in Didam, lekker ploeteren in koud water en de blubber. WD had zaterdag nog het grootste woord over het lopen van de volle 12 km. en niet opgeven. Maar een blik op de uitslagenlijst leerde al snel dat hij wel heel erg hard had gelopen of toch voor de 6 km was gegaan. Het laatste dus.
Toch nog een prima prestatie gezien de niet echt warme omstandigheden, maar ja …. ze wilden het zelf. Ruud werd bij de heren recreanten 16e in 25.34 min. En Wil 55e in 30.59 min.
Heren gefeliciteerd met dit resultaat.

 

Hieronder enkele foto’s die ik vond op diverse internetpagina’s, aan de gezichtsuitdrukking van WD te zien was het ‘heerlijk’. Hiernaast een leuke fotoserie van Ruud, heel voorzichtig de sloot in, om niet zo nat te worden, springt de volgende loper met een grote plons naast je in de sloot.

Gelukkig was er voor iedere deelnemer na afloop een stukje zeep.

Paparazzi

Website Baggerloop Didam