RaceReetjes gespot


Zondag 11 oktober was uw Paparazzi met een paar HDKSers op pad om de route voor de Emster veldtoertocht te verkennen.
Prima fietsweer en een prima ondergrond, snap dus niet hoe die mannen een dag eerder zo vies konden worden. Op een enkele fietswasplaats na waren de paden goed te rijden en met wat droge dagen voor de boeg kan de Emster Racetoertocht op een grote deelname rekenen.

Halverwege meende ik twee reetjes in de verte te ontwaren, dichterbij gekomen bleken deze van de rood/groene soort te zijn. Twee van onze eigen RaceReetjes dus, Bambi en Red Boei dartelden vrolijk door het Veluws woud. Met een rood hoofd melden zij mij dat ook zij het wel erg nat en zwaar vonden  in het bos. De overige Reetjes lieten het afweten of waren naar de Hoge Veluweloop wisten zij te melden.

Na een kort praatje reed ik weer verder om nog enkele knelpunten te bekijken en er even later achter te komen dat een deel van de route na boswerkzaamheden en de regen wel erg zwaar fietste. Maakt niet uit, het hoeft ook niet vanzelf te gaan voor al die fietsers.

 


Door het juiste spoor te zoeken is het makkelijk en droog fietsen

 

Bange Knien???

Onze Jan Knien kon onlangs niet mee naar de EIfel op zijn ATB, er zat een scheurtje in het frame van zijn Merida melde hij ons. Menig Lapje bood hem een leenfiets van bedenkelijke kwaliteit aan maar deze werden resoluut afgewezen. Dus rees het vermoeden dat Jan’s conditie niet geheel toerijkend was voor de inspanningen die er geleverd moesten worden. Na nogmaals enkele oproepen, smeekbedes en ballades bleef het antwoord ……….NEE.
Nu konden wij ons ook het wel een beetje voorstellen dat Jan na zijn maandenlange uitzending weer eens lekker bij zijn Poemie wilde slapen dan weer bij allemaal mannen.

 

Wat schetst onze verbazing dat onze toch niet echt bang uitgevallen Jan gekleed in een leren pak met handschoenen aan en helm op zijn bed in duikt. Is dit uit zelfbescherming tegen zijn hunkerende Poemie of tegen zijn eigen wilde escapades in bed.

Kan ook zijn dat hij zich nu tegenover zijn fietsvrienden een beetje schaamt over hoe hij tegenwoordig slaapt. Ik denk dat zijn kamergenoot het niet erg vond als hij zo naar bed gaat, alles zit goed opgeborgen en als het helmvizier dicht gaat is het een stuk rustiger slapen.