Run-Bike-Run Harderwijk

WD 58 eneenheleboel deed op zaterdag 31 oktober samen met zijn schone zoon mee aan de run bike run in Harderwijk. Wellicht had hij zich dit iets anders voorgesteld maar de tijden liegen niet.
Frank finishte mooi voor zijn oude schoonpappa en mag vanaf nu weer iets meer vertellen bij WD aan tafel. Alle berichten over zwaar parcours en verhangen linten doen er niet toe want dat was voor een ieder gelijk, dus je hebt hem mooi verslagen. Gefeliciteerd Frank.

Er was zelfs geen beker voor WD deze keer, wel voor Erik Wolsing. Een bekend gast Lapje van o.a. de Keiler, VIOS loop, rondje Utrecht en diverse triatlons. Hij werd met afgezakte beenstukken keurig 3e en stond er weer een mooi shirt op het podium. Ook gefeliciteerd Erik.

H-39, RUN-BIKE-RUN
Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Tijd
1 Rorik Schouten 75 ARO '88 40:57
2 Micha de Bruin 71 Zeewolde 44:57
3 Erik Wolsing 80 Veenendaal 45:25
20 Frank Mentink 79 AV '34 56:42
         
      H 40+, RUN-BIKE-RUN  
15 Wil Dieker 50 AV 34 58:08

 

 

 

Sportsbalmcross en Halve Marathon in Epe


Tsja …… wat zal ik er eens over schrijven???
Het was en is nog steeds het MTB kampioenschap van de gemeente Epe maar de opkomst was niet al te groot. Twee Wagenaars, twee vreemdelingen, een handje vol, maar wel enthousiaste, Ketting leden en een handvol jeugdleden.
Jammer, het is zo’n leuke wedstrijd, wel een beetje zwaar misschien, maar voor iedereen te doen.
Het was ook een beetje het Lapjeskampioenschap met bijna alle Lapjes aan de start, maar die opkomst was nog minder. Jammer, zo word het wel erg makkelijk om te winnen.
Zal wel met de recessie te maken hebben, zoals alles tegenwoordig, bang om een beetje risico te nemen en dan uiteindelijk wat te verliezen. Ja … wat eigenlijk, …. trots? … ego?
Wij kwamen er vandaag niet achter, wij hebben wel plezier gehad en weer lekker afgezien.

Weg met de teleurstellingen, het was weer een leuk uurtje trappen op en rond de verschrikkelijke zandbult. De organisatie was goed, het parcours goed, op een enkele plas na, aangegeven en iets verlengd tot 2,5 km, op mijn teler. Het was ook prima fietsweer, droog, lekkere temperatuur en weinig wind, daar in het bos althans.

Op de heenweg al lekker warm gefietst en na een verkenningsrondje moest het dan maar gebeuren, al voelden de beentje nog een beetje zwaar aan. Na het aftellen had het treintje Wagenaar bij de eerst bocht al een klein gaatje met uw Paparazzi die een als een komeet vertrokken Beekman in het wiel had. Na een paar klimmetjes zakte hij al weer snel terug, de makelaar was een beetje verkouden uit Vietnam teruggekomen maar reed best goed. Ik moest nog best aardig doorfietsen om te voorkomen dat hij het gaatje zou dichten. Voor mij was toch niemand meer te zien dus hield ik de voorsprong op de latere nummer vijf liever op een veilige afstand.

Net voor de bult werd ik gedubbeld door winnaar Mathijs Wagenaar die daar de laatste ronde in ging, scheelde mij ook een rondje. De vierde plaats was voor mij en Semi-Lapje Bert werd vijfde, TRein werd nog net verslagen door de zoon van de schilder en eindigde als zevende.

Voor uitslagen en meer foto's kijk op de HDKS website

Na het napraten, omkleden en prijzen uitrijken ben ik met TRein op de terugweg nog even langs de atletiekbaan van Cialfo gereden. Het begon inmiddels, eerst zachtjes maar daarna wel aardig te regenen toen we daar aan kwamen. Een blik op de klok leerde ons dat we nog even konden schuilen om iets later, toen het weer droger werd, een paar andere Lapjes aan te kunnen moedigen.
Fred liep vandaag zijn eerste halve Marathon en werd hierin begeleid door de hazen Martin en Gerrit. Hij zag er niet al te fris meer uit in de laatste meters maar liep wel iets sneller ( 1.43 nogwat - een nieuw PR J) dan hij had gehoopt. Te snel zelfs voor zijn vrouw, die wilde nog een foto maken, ze kwam aanlopen toen Fred iets verderop net over de finish liep. Een zoen van de wat wazig uit de ogen kijkende Fred maakte alles weer goed.
Voor de hazen was het maar een half rondje geweest, zij liepen de hele Marathon al eens, maar voor Fred voelde het als een hele. Maar hij heeft hem uitgelopen!!!

Lees hieronder het verslag van ExAlaaf

Voor ons werd het een beetje fris dus fietsten we vlot naar huis waar ik eerst de fiets schoon en droog maakte en vervolgens mijzelf. Wat later kwam een drijfnatte en onder de modder besmeurde Junior thuis. Was met een aantal Lapjes wezen fietsen en had een fikse regenbui op de helm gehad.
Lekker puh!!!!!!!!!

Foto's Kogaatje

 

 

Fred's Halve werd zowat een hele....
 
Onzer KalleBassie had het snode plan opgevat om zich maar eens in de wereld van de lange afstanden te storten, maar dan op 2 benen en zonder de fiets.
 
Maandenlange foltering en trainingsuren in goed en slecht weer moesten leiden naar een tijd van 1 uur en 45 minuten. In de voorbije weken kwam bij mij het idee op om hem aan te moedigen, dan kun je langs de kant gaan staan, of meelopen, dat laatste leek me de beste optie, ben je er dichtbij en doe je nog wat aan de eigen conditie. Afgelopen dinsdag tijdens onze vaste trainingsavond werd ook Gerrit warm gemaakt om mee te doen en met Corry en ons als hazen kon er niet veel misgaan.
 
De rekenmachine werd door KalleBassie veelvuldig uit de kast gehaald en met enige regelmaat was er contact hoe hard het moest gaan, wat haalbaar zou zijn en wat een tevreden sportman zou opleveren aan het eind van die lange 21,1 kilometers. Met enige overtuiging wisten we een compromis te vinden van kilometers tussen de 4.50 en 5.00 minuten wat ca. 1.45.00 zou moeten opleveren.
 
De weg er naar toe ging op de atb om warm te worden, Gerrit en Corry vonden ons in de kantine van Cialfo en na wat warm lopen op naar de start. De eerste kilometers zijn altijd lastig, je zit vol goesting en dan gaat het al snel te hard. Zo ook nu, de eerst km in 4.10, de 2e in 4.25, de 3e in 4.55...dat was 13.30 over de eerst 3km maar wel na 3 km de snelheid die we zochten om het lang vol te kunnen houden. Op weg naar de Knobbel zat het ritme er bij de hazen goed in en Fred was nog zoekende, hij is van het 2e uur. De Knobbel op ging op km punt van 7 naar 8 in 4.57 en dat gaf ons het idee dat we dit gingen redden en met Fred's legendarische uitspraak : IK HEB ALTIJD NOG WEL WAT OP DE PLANK LIGGEN, dachten we in het 2e stuk zelfs kansen te maken voor een eindtijd richting de 1.40.00
 
Op 10 km kwamen we door in 47 minuten en 45 seconden en de hartslag van KalleBassie deed het prima met ca. 165 slagen. Wij hadden ook lol, Corry bediende ons van de benodigde sportdrank en voor wie het ritme kent, er was een Keiler cadans....heel fijn lopen dus. Op km 13 liepen we op de weg Nunspeet weer richting Epe en gingen de km tijden zelfs naar de 4.46.....de hazen roken kansen, maar werden door de man waarom het vandaag allemaal te doen was teruggefloten en we schakelden over op 4.55 per km. Het begon langzaam aan wat te kraken.....bij km 16 moesten er wat mannelijke woorden gebruikt gaan worden en de laatste 4 km merkten we dat Fred er eentje is van de taai-ig-heid. Het begon te regenen, waaien en het werd kouder...maar ook de finish kwam in zicht...pas in de laatste km's liepen de tijden wat op : 5.04 / 5.11 / 5.28 en de laatste 1.100meter ben ik vergeten te klokken helaas.......op de sintelbaan stonden Stijn en Jacqueline aan te moedigen, zelfs Trein en Paparazzi hadden nog energie over van de SportsBalm...grote klasse mannen...op de laatste 50 meter moest er nog even doorgetrokken worden om iemand voor te blijven en in 1.43.31 was KalleBassie binnen...GROTE KLASSE...
 
Dat sport veel met een mens kan doen is toch altijd prachtig om te zien....compleet stuk en vol emotie werd het halen van de finish gevierd...Fred, je begeleidingsteam is trots op je.....het was een mooie middag draven en jammer dat of de SportsBalm te laat begon of de halve te vroeg, want dan hadden we beide wedstrijden mee kunnen doen......  
 
Tot gauw en op naar de volgende halve, want 2 halve is ook een hele.....
 
ExAlaaf

De complete uitslag is hier te bekijken