SmartLapje wint de WDrit

Zondagmorgen 17 mei kijk ik uit het raam en regent het al een tijdje zo te zien, een blik op buienradar laat zien dat dit nog wel even zo blijft ook. Normaal geen fietsen deze morgen, maar er staat een wedstrijd van HDKS op de kalender, de Willie Dokterrit pelotonsrit van 65 kilometer.
Na wat wikken, wegen, naar buiten en nogmaals op de buienradar te hebben gekeken trek ik de fietskleren aan en gooi de fiets achter in de auto. Er zal toch wel geen hond zijn met dit weer maar de organisatie laat niets van zich horen dus ga ik er van uit dat het door gaat.
In Niersen aangekomen staan er reeds vier renners te wachten en was er nog een dame in aantocht. De wedstrijdlijder was duidelijk, het gaat gewoon door tenzij jullie vinden dat er te weinig mensen zijn of gevaarlijk vinden. Jullie zijn hier toch gekomen om te fietsen neem ik aan?
Duidelijke taal, maar voor de duidelijkheid werd er gestemd door de aanwezige renners. Ieder vond ook dat er te weinig mensen waren maar wilde toch fietsen en dus werd er om half tien vertrokken voor 18 rondjes door de regen.

Het (semi)Lapjesgehalte was wel hoog, SmartLapje, Paparazzi, TRein en Henry. Gezamenlijk maakten we er een leuk ritje van, strak tempo wat al snel te veel bleek voor de enige dame.
De eerste tussensprint leek zeker voor Henry, toch kwamen er minder fraaie teksten uit zijn mond toen Paparazzi hem op de streep voorbij stak. De tweede tussensprint was duidelijk voor de oudste deelnemer, TRein pakte de bonus.
De eindsprint was uiteindelijk voor SmartLapje, hij trok hem na een poging van TRein lekker door. Henry en Paparazzi konden nog volgen maar er uiteindelijk niet meer langs komen.

Na het uitrijken van de prijzen was het snel naar omkleden en naar huis onder de douche. Ondanks de nattigheid toch wel lekker gefietst na de 93km. van gisteren.

Foto's Kogaatje en Paparazzi


De winaar SmartLapje


De bikkels van deze zondagmorgen