Binnenkort meer

 

Je ziet ze ook overal

Beste vrienden,
Tijdens mijn korte reis door Z/Afrika zag ik tot mijn grote verassing een bekend shirt.
Natuurlijk heb ik dit zwarte lapje onmiddelijk op de foto gezet. Dat wielrenners het in zuid afrika niet vet hebben blijkt uit het feit dat deze man geld bijverdiend door op je auto te passen en je aanwijzingen te geven bij het in/ en uitrijden.
Wel fijn voor de sponsor dat hij zelfs aldaar naambekendheid verwerft.

Gr. Bert

Ps. red. Lees ook het bord op de achtergrond (onder) eens, erg leuk.

Triatlon Didam 27 juni

Samen met WD58eneenheleboel een traditie gestart en in ere gehouden door voor de 2e maal af te reizen naar het schone Didam om te triatlonnen. Hij de 1/8e en ik de OD. De vooruitzichten waren warm en wellicht kans op een bui en onweer....klinkt goed of nie dan nie.
 
Tegen 1045uur naar WD, oh ja het was maar goed dat ik hem belde een dag ervoor, want anders had hij op zondag aan de start gestaan!!!!!!!!! Maar goed, zaterdag tegen 11.00uur zaten we saampjes in de auto op weg naar Didam, al keuvelend waren we daar snel en als je dan de entourage ziet, krijg je meestal ook meer zin om te gaan.
 
Ik mocht mijn 2e ritje maken op de P2C, mijn mooie triatlon fiets van het welbekende Cervelo. De eerste rit een paar dagen eerder was goed verlopen, dus ik was benieuwd hoe dat in de wedstrijd zou gaan.
 
Ruim op tijd daar, een beetje ouwehoeren met bekenden en op enig moment naar de start. Het pak an, en het was al warm, dus ook maar snel het water in, beetje afkoelen, beetje inzwemmen. Voelde best goed. Het zwemmen ging lekker, in 22.30 minuut volbracht ik de 1.500meters om als 9e uit het water te komen.
 
Op de fiets was het even wennen, beetje hanessen met de houding en omdat de test had uitgewezen dat het zadel iets schuin mocht staan, gleed ik steeds met mijn natte kloffie naar voren en dat was niet handig. Maar met 1.05uur over de 40 kilometers mag ik niet mopperen. Tenslotte nog geen 50km op de P2C staan en nog geen 900 op die andere, dus blij zijn. Tijdens het fietsen werd het al donkerder in de lucht.
 
Toen nog een stukkie lopen, tijdens het lopen al in de gaten dat het erg warm was en ook heel erg donker werd in de lucht. Het rommelde nogal en ook begon het te druppen, zeg maar hozen. Dat gaf wel enige verkoeling, maar het werd ook gladder op het parkoers. Met name degene die nog op de fiets zaten hadden het niet best. het lopen ging niet soepel, maar wel gestadig en met 47 minuten volbracht ik de 10 kilometer.
 
Eindtijd ca. 2.16uur en dat was iets sneller als vorig jaar. Na afloop wachten op mijn moatje en hem nog een keer aangemoedigd. Toen ook WD over de streep was, effe nababbelen en douchen en op weg naar Bert.
 
Die had namelijk ons allen uitgenodigd om te komen borrelen. In Voassen aangekomen, zater er reeds 4 Lapjes en Bert (semi Lap) al heerlijk aan tafel te genieten van de fijne dingen in het leven. Ook wij mochten aanschuiven en zo hebben we Anne een beetje leren kennen (fijn he Biston, die onbereikbare jeugdliefdes) en natuurlijk Bert die zo zijn "nieuwe" vrienden kon introduceren bij zijn wel erg jonge vrouw (aldus een opmerking van een der Lapjes). Het was uiteindelijk nog opschieten om op tijd op de volgende Bak en Braai aanwezig te zijn, maar ik was niet de enige die ietwat aan de late kant was..........
 

See you en ga de volgende keer eens mee, hoe meer Lapjes, hoe meer .......

ExAlaaf

 

Triathlon Nieuwkoop 7 juni 2009

Deze triathlon was de 2e grote uitdaging dit jaar. Na het marathon avontuur in Rotterdam, kon dit sportieve evenement nog weleens een graadje zwaarder worden. Het stond tevens als NK op de kalender, dus dan weet je dat er een sterk deelnemers veld is en een goede organisatie.
Samen met Dennis en Erik ingeschreven en het werd wederom een memorabele dag.

Met veel publiek en ook eigen publiek : Susan en Senna, Jacqueline en Cora hadden we het goed getroffen. Ook het weer deed prima mee, niet te koud, wel veel wind, maar tot einde wedstrijd net aan droog, dus niet klagen gewoon genieten. Voor ons alle drie was het een eerste keer om zo'n lange triathlon te doen. Het is officieel een 2 x OD, dus 3,0km zwemmen, 81km fietsen en 20km hardlopen.
Dennis en Erik hadden al een paar korte triathlons gedaan dit jaar en al een paar keer in buiten water gezwommen. Ik helaas niet vanwege tijdgebrek. Dus een mooie opening van het seizoen.

Het zwemmen ging in de Nieuwkoopse plassen, watertemperatuur ca. 16graden, dus da's wel effe schrikken. Met ruim 200 mannen en vrouwen de eerste schrik overleefd en vervolgens een beetje voor aan de startlijn wachten op het startschot, wat ook zeer onverwacht viel. Zwemmend valt er niets af te spreken, want zowel Dennis als Erik gaan daarvoor veel en veel te hard. Bovendien zie je geen barst, je eigen handen waren al compleet onvindbaar in het donkere/troebele water. Dus op gevoel en een beetje poloslag maar aan de gang. Ik had bovendien nog nooit, waar dan ook 3,0km aan 1 stuk gezwommen. De gedachte was, niet te hard weg en hopen dat de 2e 1500meter nog een beetje lekker zou gaan. Dat lukte goed, met dien verstande dat ik in de armen goed voelde, maar door het drijfvermogen van de wetsuit, last kreeg in mijn liezen (daar zijn ze weer). Daar was ik niet blij mee, aangezien ze na het zwemmen nog 101,0km mee moesten op de fiets en lopend. Met ruim 43 minuten uit het water, en dat is voor mij prima.

Het fietsen, de wissel ging goed, en het eerste stuk liep ook lekker, dat was namelijk het enige wind mee stukkie. Om vervolgens zo'n 17 van de 27 te fietsen kilometers een stevige wind tegen te hebben. In de eerste van de 3 rondjes afgesproken niet te hard, nie forceren nie. In de 2e ronde trachten een beetje te bikkelen, maar mijn rechterbovenbeen voelde een beetje dood aan, en de liezen deden een beetje zeer. Dennis had uitgerekend dat we ongeveer 45minuten per ronde konden rijden. De 1e ging dan ook in 46minuten en een beetje, de 2e al richting de 49 dacht ik. Over het 3e rondje niet al teveel, want die wilde ik niet meer volle bak, omdat er nog gelopen moest worden. Nou die 3e heb ik het stuk wind tegen redelijk doorgereden, maar wind af het laten lopen. Met behouden moed naar de wissel. Een totale fietstijd van ca. 2uren en 27 minuten en een beetje.

Het lopen, ook die wissel ging goed en bijzonder. Men pakt je fiets aan en vervolgens loop je een tent in en staat er iemand met je tas met loopspullen. Effe zitten en sokken aantrekken, de veters strikken en dan aan het draven. Tijdens het zwemmen dacht ik, ik wil fietsen, tijdens het fietsen dacht ik wil lopen, en in de 2e van de 4 te lopen rondes dacht ik, ik wil douchen. Het eerste rondje van 5km liep redelijk goed, met een banaan in de buik en een flesje aquarius op de rug ging ik in de rondte, maar ook hier weer die liezen. De 2e en 3e ronde met reserve, omdat ik al wist doordat Erik me inhaalde dat de achterstand op hem erg groot was, en ik hoorde van Jacq. en Cora dat Dennis ook ver voor lag, toch mezelf gemobilisserd om die laatste 5km eruit te knallen. Met een tijd net onder de 25minuten sloot ik mijn eerste halve triathlon af. Een looptijd van ca. 1uur en 40minuten en een beetje.

Vooraf was finishen het doel, het blijft een heel eind knokken tegen de klok. Als het goed zou gaan rond de 4.30uur met een uitloop naar 5uur. Het werden 4uren en 53minuten en 23seconden afzien, toch wel erg genoten, wederom fysieke en mentale weerbaarheid getraind en trots op mezelf en mijn 2 teammakkers, die toch echt deze dag een beetje beter waren dan ik.

Met sportieve groeten,

ExAlaaf.

Pos Naam Cat Plaats
cat
Zwemmen Plaats
zwemmen
Fiets Plaats
fietsen
Na
fietsen
Wissel Loop Plaats
lopen
Totaaltijd
37 Erik Wolsing H24+ 24 00:37:51 3 02:12:35 28 02:50:25 00:00:41 01:34:39 86 04:25:44
57 Dennis Rijnbeek H24+ 35 00:38:04 11 02:17:30 54 02:55:33 00:00:47 01:40:07 119 04:36:27
97 Martin van den Berg H24+ 55 00:43:19 43 02:27:45 113 03:11:03 00:01:42 01:40:39 123 04:53:23

 

 

 

 

The Dance Classicsparty 2009 Vaassen

Stampertje is zaterdagavond op stap geweest met 3 race reetjes naar de danceclassicsparty in de wieken, hij had zijn eigen LUV trio om zich heen, zie foto.

Junior P riep hem tot orde, voor zover hij hier toe nog in staat was, het was een gezellige avond en stampertje heeft ons netjes bij huis afgeleverd.