Zoals elke zaterdagmorgen even naar de markt om het een en ander in te slaan, ook naar bakker van Diermen voor wat lekkere broodjes. Als alles is besteld en afgerekend vraagt hij mij of er vanmiddag nog gefietst gaat worden? “Tuurlijk” antwoord ik, met dit prachtige weer gaan we weer een mooi rondje maken. “Zijn jullie met meer dan vijftien” is de volgende vraag, als ik aangeef dat dit vandaag waarschijnlijk niet het geval zal zijn stopt hij een zak met koeken in mijn tas, “voor onderweg”.
Ik dank hem hartelijk voor zijn gift en zal proberen deze heel over te brengen.
Op de stoep bij Jan blijft het lang rustig en zie de koeken al mij oren uitkomen maar gelukkig komen op het laatste moment nog een aantal Lapjes aanzetten. Drie man geeft aan vroeg thuis te willen zijn en Biston moeten we in Apeldoorn ophalen, het werk liep weer eens uit.
Tien man koersen vervolgens in hoog tempo via Klarenbeek en Voorst naar de IJssel. Biston had wat fietsproblemen en bleef even achter, tijd voor de koekpauze. Eerst een foto gemaakt voor de bakker en vervolgens lekker smullen, een jeugdige fietser deelt mee in de vreugde. Als hij zijn aanwinst trots aan zijn ouders wil laten zien gaat hij met fiets en koek onderuit, een hond van de lokale boer ziet zijn kans schoon en pikt wat brokken op. Met een nieuwe koek en aan de hand van zijn ouders vervolgt de jonge renner zijn weg.
Na de pauze volgen wij de IJssel tot de afslag Oene, af en toe in hoog tempo en tussendoor wachten op de gelosten. Oene door richting Vaassen gaat nog eenmaal de grote plaat erop en zijn we na 68 km. allemaal op tijd weer thuis. Kunnen we nog even rusten voor het feest van vanavond.


De Brander maakt snel vrienden


Deze jonge renner was trots op zijn koek.

 

 


25-4-2007

Vakantiepret??????

Onderstaande mail kreeg ik vandaag (25-4) binnen van de fam. de Hon
Ik heb de familie belooft dat wij Nunspeet de komende week zo veel mogelijk links zullen laten liggen en ze dus een fijne onbezorgde vakantie toe te wensen, zie antwoord.

Kijk hier voor het bedoelde voorval


het zeemlerenlapje.
 
Wij hopen aanstaande week weer in Nunspeet te vertoeven  om van de rust en uiteraard het mooie weer te genieten.
Dat was vorig jaar ook de bedoeling, maar dat werd wreed verstoord .
We waren toen ontspannen aan het fietsen toen een tegemoetkomende wielerploeg dacht dat ze het rijk alleen hadden .
Fout dus.
Wij, een familie uit Krimpen a/d IJssel, kwamen in botsing met één man uit de ploeg te weten :RUUD.
Het voorval zal nog wel in het geheugen liggen en daarom wil ik vragen: Is het wijs dat we de komende week weer een eindje gaan fietsen of raden jullie ons dat af.
 
Voor geheugensteun wil ik wijzen naar jullie Jaaroverzicht 2006, foto 064.
 
Voor de rest wens ik jullie veel fietsplezier maar laat Ruud opletten, de rest ook natuurlijk !!!!!
 
Hartelijke Groet uit Krimpen van familie de Hon.

 

 

Geachte familie de Hon
 
Gelukkig hebt u zich niet af laten schrikken door het bewuste voorval om nog een keer terug te komen op onze prachtige Veluwe.
 
Maar wees gerust, zolang u in de bossen blijft zult u deze keer geen last van ons hebben, hoop ik.
 
Wij fietsen nu nog maar één avond in het bos en twee maal met de racefiets op de weg, dit gaat natuurlijk nog wel iets harder dan toen wij u in het bos tegen kwamen.
Gelukkig voor u is Ruud de komende week op vakantie in Limburg dus zult u die deze keer niet tegen komen. Het gaat inmiddels weer redelijk goed met deze oudere man.
 
Om u het fietsplezier niet te ontnemen geef ik u hierbij onze trainingstijden:
Maandag - 18.30 uur tot ± 20.30 uur op de racefiets, meestal rijden we dan wel een rondje Nunspeet dus u bent alvast gewaarschuwd.
Donderdag - 18.30 uur tot ± 20.30 uur op de ATB, meestal het Kroondomein
Zaterdag - 14.30 uur tot ± 17.00 uur op de racefiets, geen idee, net hoe de wind waait
Aangezien ik niet de grootste mond heb en het dus niet alleen voor het zeggen heb zal ik voorstellen om de komende week Nunspeet links te laten liggen en een andere route te nemen.
 
Dus kunt u wat ons betreft er weer met een gerust hart op uit trekken, te voet of met de fiets.
 
Wij wensen uw familie een hele fijne vakante toe met mooi weer, dan hebben wij dat ook.
 
Met vriendelijke groet uut Voassen
Paparazzi van "Het Zeemleren Lapje"
 
Ps. hellaas kan ik geen garanties geven voor andere wielerploegen, want er zijn er nog veel meer op de Veluwe, maar geen een met zo veel lol als bij de onze.