Van Gerrit Kroes kreeg ik het verwijt dat de Lapjes toch niet zo sociaal zijn als dat men altijd beweerd.

Wat was het geval??
Op zaterdag 24 juni was zijn liefdevolle vrouw een rondje fietsen op de racefiets en kreeg zij onderweg een lekke band. Daar zij niet al te ver meer van huis was wilde deze de band even oppompen. Maar op de een of andere manier lukte dat niet met de naar later bleek prima werkende pomp. Dan blijft er niets anders over dan met tegenzin de reis te voet te vervolgen.
Na een eindje lopen nadert in de verte een groepje wielrenners. En in de weet dat wielrenners vriendelijke en hulpvaardige mensen zijn verwacht zij dat deze haar wel behulpzaam zullen zijn. Dat deze mannen wel even voor haar een bandje zullen wisselen zodat zij de laatste kilometer toch fietsend kan volbrengen.
Maar deze “mannen” hebben blijkbaar geen oog voor een dame in nood en gaan met de blik op oneindig in vliegende vaart door. Vol verbazing en ongeloof staat zij als aan de grond genageld staan als zij ziet dat deze “snelle” mannen ook nog Wassink kleding dragen. Mopperend word er maar weer verder gewandeld terwijl alle sympathie voor Het Zeemleren Lapje als sneeuw voor de zon verdween.

Nu had ik de zware taak om Gerrit er van te overtuigen dat dit nooit onze leden kunnen zijn geweest. Daar wij allen een zwak hebben voor het andere `zwakke´ geslacht. En zeker als deze ook nog met fietspech langs de weg staat.

Wat kan er zijn gebeurd?
Martin heeft onderhand zoveel mensen in Wassink kleding gestoken die nu ook voor leden van onze fietsclub kunnen worden aangezien. Jammer genoeg ook in dit soort gevallen.

En mochten het onverwacht toch mensen van onze club zijn geweest dan bieden wij bij deze onze welgemeende excuses aan bij mevrouw Kroes.

Misschien een tip voor bij een volgend pechgeval: probeer op een of andere manier de aandacht van uw mannelijke fietscollega’s te trekken. Voor een dame lijkt mij dat niet zo moeilijk.