Ongewilde achtervering voor KoGaatje

Woensdagmiddag 1 februari kreeg ik een telefoontje, "met Ruud" klonk het heel voorzichtig aan de andere kant. Zeg het eens Ruud, vroeg ik hem "wel koud he". Om een lang verhaal in te korten, Ruud was snel met lichte tegenzin overgehaald, "om half twee kom ik je halen, het is maar -2.7° ".
Zo gezegd, zo gedaan, en om half twee vertrokken we goed aangekleed richting Kroondomein om effe lekker door de bossen te `scheuren`. Dat dit scheuren later een heel andere betekenis wisten we toen nog niet. Het ging lekker snel over de bevroren paden, op weg naar het hoogste punt kregen we het al lekker warm van al die klimmetjes.

Boven was er geen mooi uitzicht maar wel prachtige door de mist aangevroren bomen. Snel weer in de afdaling via de Pannekoeksdennen weer die steile klim omhoog en langs het kunstwerk van onze Koningin naar de Koningseik. Nu eens een keer vol naar beneden in plaats van omhoog, en lekker op tempo door richting Wiessel. Na de laatste bocht hoor ik Ruud achter mij roepen, terugfietsend zie ik hem wat aan zijn achterwiel morrelen. "De as zit denk ik los", zegt Ruud, opnieuw vastzetten helpt niet veel. Al snel blijkt het probleem erger, de liggende achtervork is helemaal afgescheurd. Dan maar voorzichtig proberen naar huis te fietsen in de hoop dat die andere niet breekt.

"Verdorie, haal ik net de vandaag geplande vijfduizendste kilometer niet met deze fiets" constateert Ruud op de terugweg.
Kon hij wel mooi testen hoe een volgeveerde fiets aan voelt, maar daar leek het niet erg op. Meer op iemand die eieren vervoerde.
Ongeschonden kwamen we na ± 25 kilometer weer thuis (weer een middag naar de kl.....) waar het een en ander uit te leggen viel. Snel maar de fietsenmaker gebeld om dit probleem weer op te lossen, die beste man dacht natuurlijk ook "alweer??".
Nog even een bakkie gedronken, wat bouwtechnische zaken besproken en naar huis onder de warme douche. Daarna waren de foto´s al binnen om hier geplaatst te kunnen worden.

Paparazzi

Oops

 

 

Workshop bij Stappenbelt

Dinsdag 7 februari konden de leden van de Ketting naar een technische avond bij Stappenbelt, en natuurlijk waren daar ook drie lapjes bij aanwezig. Helaas voor KoGaatje werden er op deze avond geen frames gelast, maar mocht hij wel foto´s maken voor de HDKS website. Zo had Paparazzi een vrije avond, dacht hij...... Ruud vroeg hem naderhand een verslag te schrijven. Moest toch al gebeuren voor het clubblad, dus een verkorte versie voor de website moest kunnen. Als eerst hulp bij Lapjes pechgevallen moet je natuurlijk wel op de hoogte blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen op fietsgebied.

Kijk hier voor het verslag en foto´s

 

Ex-Alaaf had zelfs zijn Idworx mee gebracht, dacht dat deze zo zwaar liep.
Niets mee aan de hand werd hem verteld, "Idworx verry well". Ligt het niet aan de fiets dan ligt het toch aan de ............

Bij deze cursus hoefden de handen niet uit de mouwen gestoken te worden.

ID not always WORX
ID not always WORX???????

 

 

Politieke nieuwkomer in de gemeente Epe

Lijst 0

Op 13 februari zijn er plotseling in Emst aanplakbiljetten te zien van een nieuwe politieke partij. Lijsttrekker is Willy van Essen, jarenlang de voorzitter van onze vereniging totdat hij werd opgevolgd door Wim Schakelaar. Van die laatste is bekend dat hij zijn sporen in de lokale politiek verdient. Misschien dat Willy gedacht heeft van "en dat kan ik dan ook wel". Vreemd dat hij zich er nooit over uitgelaten heeft. Menig burger van Epe zal zich wel achter de oren gekrabd hebben. Als dat maar allemaal goed komt met zo'n man in de gemeenteraad.

Gelukkig diende de oplossing van dit raadsel zich als snel aan. LAMAP (LAngzame MAandagavond Ploeg) zat er achter en wilde op deze wijze de 73e verjaardag van de nestor van HDKS niet onopgemerkt voorbij laten gaan. En dat is gelukt.

Bron: HDKS wesite - KoGaatje Ruud Sleper

 

Woensdag 22 februari

Politie veldtoertocht Lochem

Onder het moto van "de politie is je beste vriend" zijn een drietal Lapjes richting Lochem getogen om dit eens in de praktijk te brengen. Onder begeleiding van onze eigen PolIgno Brander melden Stampertje en Paparazzi zich bij de start. Op de vraag van Jaap v. M of wij ook bij de politie werkzaam waren antwoordde Stampertje hem dat hij meer uren op het bureau had gezeten dan de vraagsteller zelf.

Op de stinkende parkeerplaats troffen we ook nog Edwin vd Elsakker op zijn nieuwe fully, dus konden we met vier man op pad. Na de start ging het gelijk de bossen in over allerlei mooie slingerpaadjes. Achter ons hoorden we wat gekraak en gemopper, zal wel aan Jan zelf liggen dachten wij nog. Even later een schreeuw, "pech" klonk het door de Lochemsse bergen. Jan zijn achterwiel zat muurvast op de as (kogels stuk), geen beweging meer in te krijgen. Ook geen passende sleutels om de boel los te halen voorhanden, dus terug lopen met de fiets op de nek was de enige optie. Voor Jan dan, wij gingen natuurlijk wel verder fietsen. Gelukkig was onze Koninklijke Marechaussee zo vriendelijk om hem even later weer bij de start af te zetten.

Met drie man ging het verder door de prachtige bossen rond Lochem, heel anders fietsen dan het Kroondomein. Veel smalle paden en mooie doorsteekjes brachten ons naar de crossbaan waar een pauze was ingelast. Edwin verkoos ervoor om hier door te gaan, ik heb met Brander even wat brandstof genuttigd om te voorkomen dat deze te snel opgebrand zou raken.

Dus met twee man de zware tweede helft, een aantal malen de Lochemse op en over. Een keer of zes naar boven, van alle kanten omhoog, prachtig mooi. Lange matige stukken en af en toe een heel pittig stuk omhoog, Brander vervloekte die berg af en toe maar kwam wel steeds fietsend boven en de afdalingen maakte veel goed

Bij terugkomst had Jan reeds alle kranten van voor tot achter uitgelezen en gespeld. Na een welverdiend colaatje hebben we de boel ingepakt voor de terugreis naar Voassen en konden wij terugkijken op een prachtige tocht. Jan was over de eerste acht kilometer ook erg enthousiast, over het vervolg iets minder.

Volgend jaar meer Lapjes aan de start?????????
Paparazzi

Stampertje - - - Overstekende Wombats - - - Edwin
-----Wandel Stampertje-------------------Overstekende Wombats???? -------- Edwin met zijn Litespeed

Brander --------------Opgebrand
Brander in de klim --------------------------- Boven opgebrand

 

25-2-2006

Carnaval 2006

Vandaag voor het fietsen even met Liesbeth naar de carnavalsoptocht wezen kijken, WD55 kwam ook nog langs en voegde zich bij ons. Onze jeugd zou mee doen en dat wilden we graag even zien.

Maar wat zagen we ook langs komen, ExAlaaf opgehokt in een kippenren. Samen met nog een aantal van die oude feestkippen in een afgedekt kippenhok.
Snel naar de Waterstraat gebeld, dit moesten de andere Lapjes ook zien (anders waren we toch te laat). Zodoende met 12 man ExAlaaf toegezwaait die maar wat graag uit dat hok wilde kruipen. Hij niet, maar wij hebben daarna nog lekker een end door de Kroondomeinen gefietst.

Houtlul was trouwens ook nog even langs de kapper geweest en zag er nu meer uit als Haarlul.

KippenrenExAlaaf

Haarlul

 

Zaterdagavond

Proost

Carnaval vieren in Vaassen wat een feest !!!ZuipLapjes

2 lapjes en 7 reetjes zijn erbij geweest.

Prachtig waren ze uitgedost

De hele avond gedanst, gezopen en gehost

Samen hadden we veel lol  

Niets was ons te dol ????????

Zware benen en een kater ,dat hoort erbij,

Volgend  jaar zijn we zeker weer van de partij.


gr. Feest ReeTje.

 

 

 

 

 

 

 

 

De RaceReeTjes

De zeven Feest ReeTjes


Stampertje smeekt om ....................... (vult u zelf maar in)