Kunstwerk Reny

De webmaster kreeg een kort mailtje van de vriendin van Jan Knien, veel te bescheiden vind ik.
Het prachtige portret van Bennie Jolink verdient ook hier zeker een plaatsje, mijn complimenten.

Als je deze link aanklikt kom je op de pagina van de Stentor, met een intervieuw van mij met nog iemand uit mijn groep. Dit naar aanleiding van een exopistie van m'n schilderij " Benny".

Bekijk hier info over de Brainwaves activiteit van Lundbeck BV
Bekijk hier een overzicht van de gehele colectie (kan even duren)

 


Hier een klein verslagje met een paar foto's van de expositie opening van Reny afgelopen middag.

'Vanmiddag (donderdag 14 december) rond een uur of drie, of was het al half vier, was de officiële opening van de expositie waar o.a. Reny d'r schilderij 'Bennie' (zie boven) ten toongesteld werd. Uiteraard was ik van de partij om mijn wederhelft geestelijk te ondersteunen (that's were men are for....) en om de gebruikelijke toastjes met kaviaar naar binnen te werken......

Maar wat schetste mijn verbazing toen ik tussen het toegestroomde kunstminnend plebs van Apeldoorn, enkele Lapjes en een RaceReet ontwaarde....! Smartlapje, Stampertje en Annie bewezen maar eens dat Lapjes niet alleen maar komen om te schreeuwen en te zuipen, maar ook af en toe hun geest met iets cultureels willen voeden......Was qua opkomst meer dan de gemiddelde donderdag ATB-avond....!

Reny vond het in ieder geval hardstikke leuk dat ze er waren! Overigens hing er niet alleen maar werk van Reny en al die andere kunstenaars, maar werd het geheel omgeven door een echte 'Koorn'...Wat bleek; Stampertje had bij één van zijn vorige werkgevers al eens het hele gebouw van binnen geschilderd.....!

Het bleef nog lang gezellig en onrustig aan de Spoorstraat, hoewel er géén druppel alcohol te krijgen was.....Doen we een andere keer maar weer!'

Groetjes Jan Knien