De Lapjes in het nieuw

De nieuwe look....
Omdat de jarenlange trouwe kleding sponsoring door Wassink Vervoort vorig jaar ophield, werd Het Zeemleren Lapje een wel heel erg bonte stoet op 's heren wegen en in Konings bosschen. Ons aller webmaster Paparazzi was dit een doorn in het oog en bedacht, in eerste instantie voor zichzelf, een nieuwe look voor de fietskleding. Hij liet dit tijdens een woensdagmiddagritje aan de overige pensionado's zien en de reacties waren direct positief!
Thuisgekomen en gedoucht, werd direct de computer aangezwengeld om zelf ook aan de slag te gaan met het ontwerpen van een nieuwe kledingset. Al snel werd er tussen Paparazzi en mij een intensief mail- en app verkeer opgezet met vragen, antwoorden, voorbeelden e.d.
Uiteindelijk werd aan de overige Lapjes de vraag gesteld, of men er überhaupt zin in had om in een nieuwe tenue te gaan rijden en dit, niet geheel onbelangrijk; uiteindelijk zelf te gaan betalen....Gelukkig reageerde iedereen positief en werden Paparazzi en ik tot  kledingcommissie benoemd!
We konden dus aan de slag en via onze collega mountainbikers van De Rampestampers werden we op het spoor gezet van Maxipromo in Nunspeet. Dit bedrijf werkt samen met het beroemde kledingmerk Bioracer uit België. Deze leveren o.a. de kleding aan de nationale fietsploegen van Nederland en België. Dus wij dachten; als Tom, Mathieu en Wout in deze pakken rijden, kan het niet slecht zijn....en gaan wij wellicht ook nog iets sneller rijden....
En dus werd er een afspraak gemaakt in Nunspeet om eens te bekijken wat de mogelijkheden waren. De gehele kledingcommissie was keurig op tijd om bij Maxipromo een uitvoerige uitleg te krijgen over de diverse shirts, broeken en jasjes en als klap op de vuurpijl had Bioracer een nieuw type zeem uitgevonden die maar liefs 3 euries duurder zou worden dan de standaard zeem...Het ontwerp was geheel aan ons, maar ze proberen wel met alles een uniek ontwerp te maken. Nou dat hadden we al...Toen we weer thuis waren lag de offerte ook al zo'n beetje in de mailbox!
De overige Lapjes werden via de, inmiddels in het leven geroepen, kleding-app  op de hoogte gesteld van de bevindingen en de offerte werd ter goedkeuring aangeboden aan de hele club! Qua prijs/kwaliteit was het niet erg waarschijnlijk dat we ergens anders beter af zouden zijn en vanwege de 'korte lijntjes' was het wel net zo gemakkelijk dat we het dichtbij huis hielden. En dus konden we Maxipromo blij maken met een goedgekeurde offerte.
Na de wekelijkse zaterdagrit zou in de kantine besloten worden met welke van de twee ontwerpen die gemaakt waren, we verder zouden gaan. Nu was het die dag vreselijk k#t weer en dus waren er slechts 3 echte bikkels die ook daadwerkelijk de reguliere zaterdagrit hadden gemaakt. Biston en Paparazzi hadden ook nog een stukje verhard gereden maar de rest kwam  op de gewone fiets....Na het bestuderen van de twee ontwerpen werd d.m.v. handopsteking voor het zwart-rood-groene ontwerp gekozen. Het andere ontwerp (blauw-groen-zwart) kon ook op veel bijval rekenen , maar democratisch als we zijn, viel dat dus af...
Op 11 maart werd de zogenaamde 'pas kleding' opgehaald en konden alle Lapjes bij mij in de garage alles bekijken, voelen en natuurlijk zelf kijken welke maat men moest hebben. De garage was voor die gelegenheid omgetoverd tot een heuse kleding winkel, met een koffieapparaat, muziek en voor wie wou, een biertje...en omdat het nogal koud en nat was, stond de verwarming de nodige kWh's te verbruiken.
De eerste avond stonden WD-veul, Stampertje, Smartlapje en uiteindelijk ook nog Friedje op de stoep. Fried had eerst nog een pittig VCA examen moeten afleggen en dat had meer tijd in beslag genomen dan hij ingeschat had....Maar wel geslaagd! En de winkel was tot 21.00 geopend, dus was hij met 20.55 uur net op tijd. Na het passen en meten moest er uiteraard nog een sapje gedronken worden...Conclusie van de eerst pasavond was, dat iedereen enthousiast was over de kwaliteit en pasvorm! Tweede avond verliep iets rustiger, maar dat kwam waarschijnlijk doordat WD er deze avond niet was ;). Junior, Joost, De Voorzitter en Houtlul waren op deze natte dinsdagavond van de partij en ook nu bleef de winkel weer tot ver na negenen open, omdat er samen met Houtlul nog even nagekaart werd...De derde en laatste pasavond kwamen Mooie Mario, Biston en Paparazzi nog langs. De Makelaar was op wintersport vakantie en we hadden bij Maxipromo afgesproken dat hij naar Nunspeet zou komen om te passen.
Omdat ik twijfels had over de maat van de lange broek van WD, had ik hem even een berichtje gestuurd. Ook hij was dus weer van de partij om even de juiste maat te nemen en uiteindelijk toch een kleinere maat te kiezen. Ook Smartlapje kwam nog even langs om nog een extra setje te bestellen voor Annet en...hij had koekjes voor bij de koffie meegenomen.
Aan het eind van de pas sessies hadden we een mooie lijst met kleding die besteld moet worden bij Maxipromo en nu was het aan Paparazzi om met hun tot een passend ontwerp te komen. Letterlijk en figuurlijk passend, want er wordt één ontwerp gemaakt dat op maat 1 t/m 8 moet passen...En dat viel nog niet mee. Heel veel heen en weer ge-app en mailverkeer tussen Paparazzi, Maxipromo en mij, maar uiteindelijk kwam er een 3D ontwerp uit Nunspeet met het definitieve ontwerp.
Dat er daarna nog weer een hele discussie op de app losbarstte over al dan niet een streepje aan de zijkant, zegt natuurlijk een hoop over de betrokkenheid van de diverse Lapjes, maar de knopen waren al doorgehakt en hier moest men het mee doen...De order werd geplaatst en met de mededeling dat de levertijd ongeveer 8 weken werd, werd duidelijk dat we voorlopig nog als een bonte karavaan over 's heeren weeghen en door bos en hei zouden trekken....
Maar op 4 mei kwam, toch nog sneller dan verwacht, het verlossende bericht uit Nunspeet; de kleding is klaar...De maandag daarop toog de voltallige kledingcommissie per SUV naar Maxipromo om alles op te halen. Er stonden al drie dozen klaar in de hal en daar werden nog twee grote dozen van achter opgehaald en na een gezellige conversatie met Laura en de belofte om een groepsfoto van het gele team op te sturen, werd begonnen met inladen...Bleken dus alleen de twee laatste dozen voor ons te zijn...Pffff.
Weer terug in Vaassen werd alles uitgesorteerd op naam, maat en hoeveelheid. Sander kon de verleiding niet langer weerstaan en wilde gelijk een setje aantrekken. Hij nam daarvoor zijn stapel kleding (althans dat dacht hij...) en begon zich in een jasje te wurmen..."Zit toch wel erg strak". Ik zei nog tegen hem dat hij er ook wel een erg dikke trui onder aan had....Toen hij de lange broek aantrok en die met veel pijn en moeite omhoog gehesen had, viel het hem op dat daar een zeem in zat...Had hij niet besteld....Klopte ook...Maar De Voorzitter wel en laat hij nou net die stapel kleding gepakt hebben....Tja, de Voorzitter is ook een paar maatjes kleiner....Ha, ha... 
Net als met de pasavonden, kregen de Lapjes drie avonden de tijd om hun nieuwe outfit op te halen én te betalen....Want er stond natuurlijk wel een openstaande rekening van Maxipromo die voldaan moet worden. Maar vanaf deze week zijn de eerste ritjes in het nieuwe tenue gemaakt en ik moet zeggen; het ziet er fris en fleurig uit. En... ik ben er al twee keer kletsnat in geworden door de overvloedig regenval....

Jan Knien

Kleding_01.jpg
Kleding_02.jpg
Kleding_03.jpg
Kleding_04.jpg
Kleding_05.jpg
Kleding_06.jpg
Kleding_07.jpg
Kleding_08.jpg
Kleding_09.jpg
Kleding_10.jpg
Kleding_11.jpg
Kleding_12.JPG
Kleding_13.JPG
Kleding_14.JPG
Kleding_15.JPG
Kleding_16.JPG
Kleding_17.JPG
Kleding_18.JPG
Kleding_19.JPG
Kleding_20.JPG
Kleding_21.JPG
Kleding_22.JPG
Kleding_23.JPG
Kleding_24.JPG
Kleding_25.JPG
Kleding_26.JPG
Kleding_27.JPG
Kleding_28.JPG
Kleding_29.JPG
Kleding_30.JPG
Kleding_31.JPG
Kleding_32.JPG
Kleding_33.JPG
Kleding_34.JPG
Kleding_35.jpg
Kleding_36.jpg
Kleding_37.jpg
Kleding_38.JPG
Kleding_39.JPG
Kleding_40.JPG
Kleding_41.JPG
Kleding_42.JPG
Kleding_43.JPG
Kleding_44.JPG
Kleding_45.JPG
Kleding_46.JPG
Kleding_47.JPG