carnaVAL met Stampertje

Terwijl onze ExAlaaf liep te stralen in de carnavalsoptocht stapten 7 Lapjes aan de waterstraat op hun bike voor een rondje door het bos. Stampertje had zijn bigwheel ter reparatie aangeboden en moest het weer op de oude zesentwintiger doen en dat viel weer vies tegen volgens betrokkene. De voorzitter nam het voortouw en leidde ons naar grootte hoogte in het Koninklijk bos. Wel werd er keurig gewacht op de achterblijvers. Nabij Hoog Soeren was onze grote leider, en later anderen, het spoor bijster en werd het hek-in-hek-uit. Na driemaal hetzelfde hek had hij de juiste gevonden en konden we na een banaantje  weer verder. Vanaf de Pomphulweg daalden we rustig het naastgelegen trappenpad af, er liep namelijk ook een wandelaar, komt vanachter met een hoop kabaal en een ‘Hoooooooooo’ Stampertje naar beneden gedenderd die het hogere afstapje over het hoofd ziet en zijn fiets keurig plat legt op het schuine talud. Grote hilariteit bij de Lapjes maar de wandelaar zag de humor er niet van in.
Zonder erg konden we weer verder en pakten we nog wat leuke klimmetjes die zijn tol eisten bij Junior die na vakantie, ziekte en tijdje niet fietsen weer mee was. Hij koos een korte weg naar huis en wij pakten nog even een pittige klim vanaf de Pannekoeksdennen. Daarna ging het lekker in tempo heuvel af maar bij de eerste beste molshoop fietste Stampertje ook bijna achteruit.
De finale richting Vaassen lieten de meesten aan zich voorbij gaan, of konden niet meer, en zo kwamen uw reporter en Smartlapje als eersten over de finish.

Paparazzi

 

P1090583.JPG
P1090584.JPG
P1090585.JPG
P1090586.JPG
P1090587.JPG
P1090588.JPG