Giro di KiKa

3-12-2015

Bij het december nummer van het blad Fiets zat een bijlage over fietsen voor een goed doel, en dat zijn er steeds meer de laatste jaren. Bij het doorbladeren werd mijn aandacht getrokken door een bekend wielershirt, dat van de VMI, met daarin het forse postuur van Guido Roncken. Dezelfde Guido die met ons mee was naar Oostenrijk voor de Hutten TransAlp. Het verhaal gaat over de Giro di Kika en wetende dat onze Leon daar ook bij was speur ik de foto verder af, ik zie bekende gezichten en nog een glimp van HDKSer Robert Leusink. En helemaal achteraan ontdek ik wat kleine lichaamsdelen die van Leon moeten zijn. Als goed wegkapitein moet je natuurlijk overzicht op je manschappen houden, en dat kan het beste achterin. Toch had ik een ander beeld voor ogen na alle verhalen, alsof hij de hele ploeg naar boven had gesleurd. Zal wel net als op de zaterdagmiddag zijn, hoop kabaal en snel van start, en halverwege word het vanzelf wat rustig.

Toen ik hem melding maakte van dit artikel en bijgeplaatste foto met Guido op kop was zijn reactie, dat zal dan wel in de afdaling zijn geweest, anders reed hij nooit op kop.
Hoe het ook zij, geweldige prestatie van het team, mooie ervaring rijker en een mooi bedrag bij elkaar getrapt voor een goed doel.

Beetje jammer was dat juist Guido in de afdaling van de Zoncolan een klapband kreeg en tegen en rotswand klapte, hersenschudding, wat hechtingen en blauwe plekken waren het gevolg. En dat hij de laatste dag niet meer mee kon fietsen.

Lees hier het artikel uit de Fiets bijlage

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het team heeft het volbracht, na valpartijen en onweersbuien op de voorlaatste dag zit het er weer op, petje af voor allen.

 

 

 

Bekijk hier beelden van andere dagen

Zondag 28 juni starten 22 VMI fietsers, (waaronder onze voorzitter Leon, begeleid door 10 VMI vrijwilligers, vanuit Bolzano aan de Giro di KiKa, om in 6 dagen 1.000 km en 16.500 hm door de Alpen en Dolomieten te fietsen voor de strijd tegen kinderkanker. Het voornaamste doel is inmiddels bereikt: we hebben ruim € 80.000,- opgehaald voor dit goede doel. Mede door jullie steun aan de kerstloterij, de brodenactie, de auto-wasactie en tal van individuele sponsoringen hebben we dit fantastische bedrag bij elkaar gekregen. Hiervoor willen wij jullie, ook namens KiKa, heel hartelijk bedanken.

Giro di KiKa website

Wil je de verrichtingen van het VMI Team volgen tijdens de Giro di KiKa? Dat kan via Twitter: @VMI Cycling en via What’s App. Voor het volgen via What’s App kun je een berichtje sturen (VOLG VMI CYCLING) naar 06-51762874.

 

Namens alle Lapjes en Reetjes wensen wij Leon en zijn teameden heel veel succes en plezier bij deze bijzondere tocht.

 

Onderstaande Passen zullen beklommen worden

Monte Bellocca Passo Di Campolongo (1875m)
Monte Comunale Passo Di Costalunga - Karerpass (1745m)
Monte Cucco Passo Di Gavia (2618m)
Monte Grigi Passo Di Giau (2233m)
Monte Zoncolan (1750m) Passo Di Megon
Passo Croce Domini (1892m)1 Passo di Morte (868m)
Passo Del Ballino (763m) Passo Di Valparola (2175m)
Passo Del Tonale (1883m) Passo Durone (986m)1
Passo Della Foppa (1852m) Passo Kreiter Sattel
Passo Della Màuria (1298m) Passo Pordoi
Passo Dello Stelvio (2757m) Passo Tre Croci (1805m)
Passo Di Campo Carlo Magno (1681m) Passo Vezzena (1402m)