Ritje door de sneeuw

10 Lapjes aan de start vandaag voor een ritje door de sneeuw, de vooruitzichten waren niet al te best maar eenmaal in de bossen was er prima te fietsen. Bandjes niet al te hard en gaan met die …. Fiets. Grote afwezige was sneeuwliefhebber Brander.
Doordat de sneeuw eerst een beetje aan het dooien was sneden de bandjes prima door de witte prut. Mooi landschap om doorheen te fietsen al was er al wel het nodige verdwenen, mooi was het.
De Kniene had: of de juiste winterbanden gemonteerd, of uit een potje gesnoept, of had een paar weken algehele onthouding achter de rug. Omkijken was er niet bij, nu was dat ook niet zo verstandig … maar toch, telkens was ‘Remy’ een end vooruit terwijl de rest toch aardig sociaal op de strooiman wachtte. Onze WD had wat meer moeite met de bospaden waar nog niet gestrooid was. Daar kon zo nog maar verandering in komen want hij kreeg een belletje dat hij er toch weer op uit moet met zijn strooiploeg.
Daarom verkoos hij halverwege ook maar voor de terugweg richting Vaassen, Junior vergezelde zodoende deze week de oudste Dieker op de terugweg. Deze moest een paar uur later nog het water in voor een potje waterpolo.
Helaas was er in de herberg halverwege Elspeet geen plaats voor alle Lapjes zodat we onze plaats de komende tijd weer weten. Enigszins aangesterkt en afgekoeld begonnen we iets vlotter aan deel twee, gaf ook iets vaker een ‘oeps’ moment. De voorzitter begaf zich onbewust op glad en onbetrouwbaar ijs en Joost testte nog even of de ondergrond wel of niet hard bevroren was. Eenmaal richting kantine werd het weer wat frisser en stuurden we over diverse paden waar grote bosbouwmachines ons voor waren geweest. Dat geeft de nodige vibraties waar menig Lapje nu niet om verlegen zat. De een na de ander nam een andere weg naar huis i.p.v. de kantine waarvoor uiteindelijk vier nathalzen overbleven.
Al met al weer een prachtige middag gehad.

Paparazzi

 

 Af en toe een vlekje van de sneeuw op de lens, maar prachtige rit.

Sneeuw001.JPG
Sneeuw002.JPG
Sneeuw003.JPG
Sneeuw004.JPG
Sneeuw005.JPG
Sneeuw006.jpg
Sneeuw007.jpg
Sneeuw008.JPG
Sneeuw009.JPG
Sneeuw010.JPG
Sneeuw011.JPG
Sneeuw012.JPG
Sneeuw013.JPG
Sneeuw014.JPG
Sneeuw015.jpg
Sneeuw016.jpg
Sneeuw017.jpg
Sneeuw018.jpg
Sneeuw019.jpg
Sneeuw020.JPG