Weekend EIfel 2013

Zes Lapjes plus Mooie Mario konden zich dit jaar vrij maken voor het weekend in de Eifel en vertrokken op 10-10-2013 richting het zuiden. De bus van de Wilde was door Jan Knien vanaf zee prima voor ons geregeld, inclusief kratje, flesjes en een hapje voor na het fietsen. Onze dank hiervoor is groot.

Dag 4

De bonte zaterdagavond was nog lang gezellig, alle nog niet besproken wereldproblemen werden afgehamerd en de wel besproken weggehoond. Het weerbericht voorspelde weinig goeds wat bij een enkeling al de weg naar huis deed verlangen.
In de nachtelijke uren hoorden we de regen op het dakraam tikken en kropen we nog iets verder onder de deken. De wekker was vroeg gezet maar Paparazzi was nog vroeger op om de broodjes weer lekker knapperig bruin te bakken. Een voor een druppelden de Lapjes binnen en wierpen een sombere blik naar buiten. Het was wel droog maar somber en mistig, de thermometer stond rond de 5 graden maar het windje deed het kouder aan voelen. Kortom genoeg smoezen om niet op de fiets maar in de auto te stappen, al werd dat nog niet hardop gezegd of middels een stemming besloten.
Het ontbijt werd genuttigd en een blik op de radar gaf weinig hoop en enkele tassen werden al ingepakt. Conclusie was uiteindelijk, inpakken en wegwezen.
Omdat er nadien ook niet meer gedoucht kon worden liepen we het risico wel erg koud aan de terugreis te moeten beginnen als we een regenbui op onze helm zouden krijgen.
De boel werd schoongemaakt en Friedje vond zowaar nog een presentje van de Kerstman onder zijn kussen, zijn hebberige vingertjes konden zich niet bedwingen en scheurden het pakketje open.
We namen afscheid van de familie Mindermann en stapten in de auto waar ik nu dit stukje zit te typen en de zon doorkomtĀ  #$#@###.
Gaanderweg word het weer steeds slechter maar verloopt de reis voorspoedig en zijn we net na het middaguur in Vaassen.

Toch was het weer een mooi weekend met aangenaam gezelschap en veel leuke en nieuwe plekjes waar we geweest zijn.

Paparazzi