Met de ouwetjes naar 'Het Rusthuis'

Prachtig fietsweer deze zaterdag en een opkomst die bijna vijftig procent hoger lag dan de week ervoor, inclusief B vd H die nog even mee trapte maar al snel geruisloos verdween. Ook Stampertje was na zijn fietstocht Basel – Voassen nog niet uit gefietst en zat te popelen om met ‘de jongens’ op pad te gaan. De Brander had een rondje in gedachten die hem wel leuk leek, contra het rondje van de woensdag ervoor. Eenmaal op pad bleek er toch nog wel een straf windje te staan, en die heb je meestal drie keer tegen had Trein van een bekend wielrenner gehoord. Al snel bleek de beperkende factor voor een hoog gemiddelde bij de oudste broertjes van de routebedenker te liggen, maar er werd wel lekker doorgereden.

Op de Amersfoortsweg waren net alle Lapjes zich geestelijk aan het voorbereiden voor de lange klim die komen zou toen die werd verstoord door rode cabrio op het fietspad en een dame (op leeftijd) die gebaarde te stoppen. Door het hoge testosterongehalte bij menigeen knepen alle Lapjes gelijk in de remmen toen de dame vroeg of we wilden helpen duwen. Een enkeling positioneerde zich al achter de dame maar het bleek om haar auto te gaan, en daar bleek haar man ook nog in te zitten. Twee Lapjes vonden het wel goed en hadden geen zin op de muil te gaan met de gladde fietsschoenen en trapten door, en er moest een foto gemaakt worden natuurlijk. De twee eerder genoemde broertjes gooiden als eerste de fiets in de berm om assistentie te verlenen en droomden al van een ultiem bedankje. De zeven Lapjes deden hun uiterste best om de wielrenners weer in een beter daglicht te zetten en duwden de pechpiloot een stukkie vooruit. Gelukkig sloeg de bolide snel aan maar trapte de beste man snel weer op de rem toen de duwers zich omdraaiden en richting de dame liepen. Deze bedankte de heren hartelijk en stapte snel in de wagen de zeven hongerige mannen in hun strakke broekjes achterlatend.

De klim werd vervolgens in een rustig tempo begonnen maar al snel schoot een van de testosteronbommetjes er tussendoor om toch nog enig profijt van de opgebouwde energie te hebben.
In Vaassen werd nog even aangegaan bij het nieuwe landgoed van Junior, de Lapjes bekeken ‘Het Rusthuis’ en kwamen al snel tot de conclusie dat er nog wel e.e.a. te doen valt voordat hij zich hier daadwerkelijk kan nestelen. Mooi werkje voor senior, hoeft die zich de komende tijd ook niet te vervelen. Er was al het nodige gesloopt maar in de koelkast stonden heerlijk koude biertjes op ons te wachten. En die smaakten heerlijk met dit warme weer.

Paparazzi

 

P1040802.JPG
P1040803.JPG
P1040804.JPG
P1040806.JPG
P1040807.JPG
P1040808.JPG
P1040808a.JPG
P1040809.JPG
P1040811.JPG