Update uut de States

U zult zich misschien afvragen of die Jan Knien nu ook op de smalle bandjes rondtrapt met de Lapjes  op zijn nieuwe Koga.
Nu, …. die staat voorlopig nog even stof te vangen in de schuur, ......of nog in de kamer.
Jan zit voorlopig nog even in de UeSofA, kort gezegd een beetje met zijn joystick te spelen.

Volgens zijn wekelijkse updates, die ik u verder wil besparen, i.v.m. mogelijke staatsgeheimen, word er ook wel een beetje erg hard gestudeerd.
3 Februari vertrok Jan voor 13 weken naar de overkant van de grote plas om bij Hood River aan de Columbia River een opleiding te gaan volgen voor het besturen van onbemande vliegtuigen. Jan deed dit al een tijdje en onze krijgsmacht gaat nu ook zo'n vliegtuigje van de Amerikanen aanschaffen. Weet niet of dit bij het JSF debacle inbegrepen zit of er nog ‘iets’ bijbetaald moet worden.
Al snel werd duidelijk dat er de eerste weken flink gestudeerd diende te worden door ‘onze’ jongens. Gelukkig was er ook nog tijd voor wat verkennende ritjes, musea, een beetje shoppen en sporten. Natuurlijk werd er met een stel collega’s ook een ijshockey bezocht van de Portland Winterhawks, wat op een uurtje rijden licht. Leuk om mee te maken en sfeer te proeven, maar nog leuker met een flinke knokpartij natuurlijk. De heren werden op hun wenken bediend, al moesten ze er wel lang op wachten.

Ben wel een beetje benieuwd hoe Jan straks terugkomt wat zo te lezen word er toch erg vaak in een of andere hamburgertent of Pizzatent gegeten. En een biertje komen we ook regelmatig tegen op foto’s, dus last van ontwenningsverschijnselen zullen er ook wel niet zijn.

De werkdagen zijn af en toe lang en eentonig maar als de theorie er eenmaal ingestampt is mogen ze buiten spelen met ScanEagle. Eerst alleen op en afbouwen en alle procedures doorlopen maar uiteindelijk ook echt vliegen. Ook brengen de heren vele uren, zelfs vrije uren, door in de simulator. Om zodoende alles goed onder de knie te krijgen en de heren examinatoren het ook goedkeurden. Er was de nodige examenstress aan vooraf gegaan en een roosterwijziging zorgde voor nog meer zweetdruppels. Maar jan slaagde met ‘Star en Stripes’ zullen we maar zeggen, gefeliciteerd en proost.

Om weer even uit de sleur te komen werd er weer richting Portland gekoerst, nu voor een basketbal topper. De Portland Trail Blazers tegen de Golden State Warriors uit Oakland om precies te zijn. Op tijd er naar toe, biertje, shoppen, biertje, wachten, bier…. , niet te veel want ze zijn nogal prijzig voor ons Hollanders $9,00 per glas. Een hele belevenis schrijft Jan en een spannende wedstrijd die de thuisploeg met 90-87 wist te winnen.

Komende weken moet er weer geblokt worden en in de simulator ‘gevlogen’ worden voor weer een examen. Een paar collega’s kwamen even kijken of de mannen wel goed hun best deden en ze een beetje met de joystick overweg konden. De heren waren onder de indruk en hadden een leuke verrassing voor Jan en enkele collega’s. Jan werd bevorderd tot adjudant onderofficier, een functie die bij zijn toekomstige taak hoort.
Hieronder een selectie van wat foto’s uit de States, en voor Jan, tot over een paar weken.

Paparazzi

KnienAmerika000.jpg
KnienAmerika001.jpg
KnienAmerika002.jpg
KnienAmerika003.jpg
KnienAmerika004.jpg
KnienAmerika005.jpg
KnienAmerika006.jpg
KnienAmerika007.jpg
KnienAmerika008.jpg
KnienAmerika009.jpg
KnienAmerika010.jpg
KnienAmerika011.jpg
KnienAmerika012.jpg
KnienAmerika013.jpg
KnienAmerika014.jpg
KnienAmerika015.jpg
KnienAmerika016.jpg
KnienAmerika017.jpg
KnienAmerika018.jpg
KnienAmerika019.jpg
KnienAmerika020.jpg
KnienAmerika021.jpg
KnienAmerika022.jpg
KnienAmerika023.jpg
KnienAmerika024.jpg
KnienAmerika025.jpg
KnienAmerika026.jpg
KnienAmerika027.jpg
KnienAmerika029.jpg
KnienAmerika030.jpg
KnienAmerika031.jpg
KnienAmerika032.jpg
KnienAmerika033.JPG
KnienAmerika034.jpg
KnienAmerika035.jpg
KnienAmerika036.jpg
KnienAmerika037.jpg
KnienAmerika038.jpg
KnienAmerika039.jpg
KnienAmerika040.jpg
KnienAmerika041.jpg
KnienAmerika042.jpg
KnienAmerika043.jpg
KnienAmerika044.jpg
KnienAmerika045.jpg
KnienAmerika046.jpg