Oudejaarsrit

Het Proathok laat het even afweten (bij mij dus) dus hier maar een verslagje van de ‘Oudejaarsrit’ van vandaag, want er word toch niet meer in Lapjesverband gefietst dit jaar.
Tien Lapjes op de stoep vandaag en grote afwezige dit keer …. de Brander …. Een koudje gevat was zijn verweer gisteren, dat komt er nu eenmaal van als je zo hoog zit en uit de hoogte doet op die grotewielenfiets. Nog meer slecht nieuws voor de Brander, er komt het komende jaar concurrentie. Kunnen we eens zien of we allemaal moeten investeren in nieuw materiaal of dat het nog wel mee zal vallen.
Eenmaal op pad werd al snel duidelijk wie dit jaar in goede conditie kon afsluiten en wie niet. De extra training van donderdag werd door Jan Knien als te veel kans op overtraining bestempeld en had deze dus maar overgeslagen. Voor Smartlapje en uw Paparazzi ging deze vlieger niet op en koersten als vanouds gewoon lekker op kop en konden er weer een intervaltraining van maken. Stampertje reed ook net als donderdag, dus met de tong op het stuur achteraan. Nog net zo slecht in de botten en niet hersteld ….. maar hij was er weer wel.
De rest jojode er een beetje tussenin en waren er regelmatig twee groepjes te zien. De mooiste uitspraak kwam deze dag, en dit jaar,  op het conto van Friedje. De opmerking van Fred dat hij er wel een tandje bij mocht doen beantwoorde hij met: ‘zal ik jou eens een tandje uit je bek slaan’.

We maakten een grote ronde met de klok mee en i.v.m. de invallende duisternis en om de achterblijvers niet nog meer te plagen maar een stukje snelweg naar de kantine genomen. De finale werd door ondergetekende ingeleid maar daar andere grotebandenjongens de weg aardig hadden vernield maar een alternatief ommetje gemaakt. Was niet veel beter en een versnipperd peloton kwam het bos weer uit. Na het fietsen spuiten bleek bij binnenkomst van de kantine weer eens hoe groot die ook al weer was. Alle bandenstapels waren verdwenen, niet zozeer door de handen maar meer de nadering van oudjaarsavond was de reden hiervan.

We hebben nog even het laatste nieuws, de doping perikelen doorgenomen onder het genot van een sapje om 2012 waardig af te sluiten. Wilfried, bedankt voor de gastvrijheid en allen voor de gezelligheid.
Een gezellige jaarwisseling en tot in 2013.

Paparazzi

En nu ik dit getikt heb doet het Proathok het ook weer ;-(

 

 

P1020951.JPG
P1020952.JPG
P1020953.JPG
P1020954.JPG
P1020955.JPG
P1020956.JPG
P1020957.JPG
P1020958.JPG