Rondje in de regen

De hele morgen droog en even na tweeën begint het te druppen, was ook wel voorspeld maar je hoopt dat ze het als zo vaak mis hebben. Niet dus.
Na een korte twijfel de stoute fietsschoenen en overschoenen aangeschoten en op naar de Waterstraat ……. ‘what’s in a name’. Zo hard regende het nu ook weer niet.
Op de stoep was het nog rustig maar in se schuur des te meer activiteit, onze kleine zelfstandige moest nog even wat onderhoud aan zijn fiets plegen. Zoals hij zelf vaag pleegt te zeggen ‘de hele week de tiet en dan mot ’t op zaterdag nog gebeuren’. De remmerij werkte niet naar behoren. Vorige week kwam hij erachter dat ijzer op ijzer niet zo goed remt dus moesten er vandaag nog een paar verse  remblokjes worden gemonteerd. Nu kraakte en schuurde het tenminste weer lekker maar dat zou verder deze middag niet meer opvallen.

Met enige vertraging vertrokken we met ZEVEN Lapjes, Biston, Houtlul, Stampertje, WD veel, Makelaar, Junior en uw Paparazzi. Enkele verhuizers hadden het al aangekondigd maar opvallende afwezige (…. of eigenlijk ook niet) was watervrees-Jan-Knien. Iedereen was het er wel over eens dat hij te veel op de buienradar had zitten loeren en een beetje bang was geworden.

Eenmaal op pad viel het eerst nog wel mee met de nattigheid van boven, die van onder was met een beetje parcourskennis ook nog wel te regelen. Wel af en toe zwaar zuigende ondergrond, maar daar word je sterk van. We slingerden richting Vierhouten waar we nog even in de woestijn stranden en aansluitend Snel een Jelle naar binnen werkten. We slingerden nog even rond maar de goden begonnen harder te zeiken en eigenlijk vond een ieder Friedjes vaste uitspraak wel van toepassing, ‘Huis lul’.

Lange snelle paden heeft ook zo zijn nadelen, je vangt meer regen en wind en koelt dus ook iets sneller af. Dus nog maar een tandje erbij en het tempo hoog houden, iets te hoog voor een man op leeftijd maar er werd gewacht, behalve ’t laatste stukje. Sorry Wil …….
Ondanks de nattigheid toch nog even lekker gefietst …… en dan is een warme douche zooooo lekker.

Paparazzi

 

P1020918.JPG
P1020919.JPG
P1020920.JPG
P1020921.JPG
P1020922.JPG
P1020923.JPG