AOW TRein

Onze Trein had vorige week de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en had ons na afloop uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Met deze uitnodiging in gedachten viel de opkomst met tien man een beetje tegen, kan ook watervrees van enkelen geweest zijn want er werd regen voorspeld.
Het was Trein zijn feestje en hij loodste ons als beloofd richting de Dellen voor een mooi rondje aldaar. Via Niersen, Gortel en Tongeren stuurden we naar het noorden. Maar in het bospark van Welna-Tongeren eiste Stampertje weer de nodige aandacht op. We dachten eerst aan vuurwerk want na wat gesis hoorden we een flinke knal, het bleek de achterband van Stampertje te wezen. De buitenband was bij de velgrand over zo’n 15 cm op diverse plekken gescheurd en de binnenband wilde daar door naar buiten. Jan stond er wat beteuterd bij en keek er naar, was het verbijstering of zo van wie gaat dit even voor mij oplossen ………….. ik had het idee het laatste.
Annie bellen, bandje bij Rein halen, ga maar lopen ……….. diverse mogelijkheden werden geopperd. MacGyver Paparazzi had wel een optie om mee thuis te kunnen komen. De oude band om de nieuwe binnenband wikkelen ter plaatse van de scheur in de buitenband. Alleen mocht Jan het gezien de smurrie aan het wiel mooi zelf doen. Werkte prima, klein nadeel was een flinke onbalans in het wiel, bij het ronddraaien van het wiel begon de fiets spontaan te hobbelen.
Na een kort stukje fietsen bleek het niet echt een succes om verder met ons mee door te fietsen, dus haakte Jan af en ging huiswaarts. Nog niet gehoord of hij dat doel al fietsend heeft bereikt ook geen oproep voor vermiste personen dus zal wel goed gekomen zijn. Gelukkig had hij nog wat telefoonnummers voor noodgevallen in zijn bus zitten ……………. maar geen telefoon ;-)

Wij togen verder en mede door het oponthoud eerder en maakten na zo’n 30km een bananenpauze bij het pluizenmeertje. Niet te lang want de temperatuur daalde, de regen naderde en de grote lamp ging al langzaam uit. Naar het krachthonk dus, en daar waren we mooi op tijd, de regen was er in middels en werd langzaam meer.
Eerst nog even de in aanbouw zijnde keuken bekijken, geheel door Rein en Hetty zelf uitgevoerd. Hetty voor het lichte werk zoals beton storten en Rein voor het zware werk zoals stroom aanleggen.

In het krachthonk was op veel Lapjes gerekend en dat moesten de zeven aanwezigen ook allemaal opmaken zo leek het. Bakken chips en nootjes, gehaktballen en groenteburgers, plus de nodige sapjes om dit weg te spoelen. Zo laag is die AOW blijkbaar nog niet en anders is die nu voor de komende maand wel op. De regen liet inmiddels goed van zich horen op het dak maar wij zaten lekker warm en droog en genoten nog even van het schaatsen op tv en een klim in het Zwarte Woud via de Tacx trainer.
Smartlapje kwam ook nog even binnen, hij had i.v.m. een aanstaande verhuizing tot zijn spijt het fietsen even moeten laten varen maar kwam nog wel even een donker biertje halen.
En zo was het nog erg gezellig en vertelde Hetty dat Rein elke zaterdagavond na thuiskomst niet erg gezellig meer is, de ogen vallen dan snel dicht. Tsja ……. dat heb je met oude mannen.
Ja …….. en toen moesten wij nog tegen de wind en regen in naar huis :-(

Rein en Hetty bedankt voor al het lekkers en nogmaals van harte gefeliciteerd.

Paparazzi

 

P1020768.JPG
P1020769.JPG
P1020771.JPG
P1020772.JPG
P1020777.JPG
P1020780.JPG
P1020782.JPG
P1020785.JPG
P1020791.JPG
P1020792.JPG
P1020794.JPG
P1020795.JPG
P1020796.JPG
P1020797.JPG
P1020798.JPG
P1020800.JPG
P1020802.JPG