Prachtig mooie woensdagmiddag

En weer was het een prachtig mooie woensdagmiddag, ideaal fietsweer en de opkomst was dit keer zelfs verdubbelt. Stampertje legde snel de kwast neer en spoedde zich naar de Hongerstroate om voor het einde van het jaar nog wat uren op te maken, ook Biston vond op zijn vrije dag naar Vaassen.
Gezien het mooie weer en de prachtige bossen op dit moment wilde uw Paparazzi de camera wel weer eens mee nemen om wat plaatjes te schieten onderweg, maar dan anders. Nu zie je tegenwoordig prachtige filmpjes op JouBuis staan, en met het juiste gereedschap ook prima te doen. Maar om nu eerst flink te investeren en er achter komen dat je het niets vind?? Ik ben meer van de plaatjes, maar af en toe bewegende beelden is wel leuk. Met mijn huidige fotocamera is ook prime te filmen hebben we pas kunnen zien. Dus met een beetje creativiteit en bevestigingsspullen van de GPS deze vast op de Merida gemonteerd. Een extra lens en een plastic hoesje zorgen dat vuil buiten blijft. Op het frame gaf dit een vrij stabiel beeld, op het stuur zwenkt het beeld meer heen en weer, dus vandaag maar eens uittesten.

De overige Lapjes keken vreemd op en maakten zich gelijk zorgen dat nu ook alles wat gezegd word onderweg vastgelegd zou worden, wees gerust ….. er zijn grenzen. We hadden al voorgenomen om een deel van de Nunspeetse toertocht te rijden dus koersten we naar het westen om daar de route ergens op te pikken. Hij stond in mijn GPS maar had hem nog niet echt bestudeerd, foute bleek achteraf. Ik vond de route wel maar op enkele delen sloeg hij een aantal punten over en trok een rechte lijn door het bos. Niet echt een ramp, je ziet wel de richting maar niet de juiste paden. Gelukkig waren de sporen op vele plekken nog goed te volgen, en dat deed de Brander ook prima, ik probeerde ook eens van achteren filmopnames te maken. Maar de sporen die hij volgde klopten niet met het spoor op mijn GPS, deze waren namelijk van de Ermelose tocht van afgelopen zaterdag en kruisen het Nunspeetse spoor. Uw Paparazzi stuurde hem weer in de juiste richting en zo kwamen we langs wel hele mooie stukken waar we nog nooit geweest waren. Eenmaal weer in de juiste richting miste de Brander weer de juiste afslag en stuurde hij zijn grote wielen weer de hardeweg op, toen wist ook Jan waar we waren. We zetten weer koers richting huis via het Vierhouter- en Gortelschebos en maakten nog even snelheid op de Elspeterweg. En zoals u weet liegen de cijfers niet en de Brander wel, of hij heeft in de laatste 500 meter naar huis hele vreemde dingen gedaan.
De GPS gaf 58.76 km., 2:17:32 uur, 25.6km/u gem. en 51.8 km/u max. aan. Zal wel door die grote wielen komen.

En het filmen onderweg valt nog niet mee, is ook een kwestie van wennen en misschien nog een iets stabielere bevestiging. De camera zit recht onder mijn neus in kan al fietsend niet zien of hij goed staat of opneemt. Ik drukte nu af en toe te snel op de opname knop nadat ik de camera had ingeschakeld. Dat zorgde er dus voor dat hij niets opnam terwijl ik dat wel dacht, en mooie (inhaal) acties maakte, en wel opnames maakte terwijl ik dacht dat hij uit stond. De piepjes zijn net te zwak, of mijn oren te slecht, om dit met het windgeruis goed te horen. En de auto focus heeft door het trillen af en toe moeite met scherpstellen.

Conclusie.
Het is wel leuk bewegende beelden, maar het kost wel veel meer.
Meer tijd om alles te sorteren en te monteren, je trekt geen kijkers met een film van een half uur over saaie paden. (hij is nu nog vrij lang met 13 min.)
Meer geheugen heb je zeker nodig, kwam nu thuis met 4.5 Gb aan filmmateriaal.
Meer euro’s, grotere geheugenkaarten en harde schuiven is geen overbodige investering.
Meer stroom, de accu is sneller leeg door het filmen. Kan nog iets langer mee als ik wat instellingen wijzig.

Toch nog een leuk filmpje kunnen maken van deze prachtig mooie dag dacht ik zo, en wil je niet steeds tegen een kont aan kijken ………… geniet dan lekker van de prachtige bossen. Als je verbinding snel genoeg is kan je hem zelfs full screen in HD bekijken.
Oh ja ….. foto’s zijn er niet zo veel meer gemaakt.

Paparazzi

 

 

DSC_3853.JPG
DSC_3854.JPG
P1020479.JPG
P1020480.JPG
P1020481.JPG
P1020483.JPG
P1020486.JPG
P1020497.JPG
P1020498.JPG
P1020499.JPG
P1020500.JPG
P1020501.JPG
P1020506.JPG
P1020507.JPG
P1020520.JPG