Biertje van Bert

Bert was vandaag jarig dus redelijk wat Lapjes op de stoep vandaag, 12 man om precies te zijn. Na het handjes schudden een belletje van ExAlaaf, gebroken spaak, of we hem even langs wilden halen. Gelukje voor Beekman, zo kon hij nog net mooi aanhaken.
Zo gezegd, zo gedaan, hij stond bijna klaar met de tijdritfiets en het adrenalinepeil was inmiddels aardig gestegen. Na een hapering nam hij het voortouw richting ’t Loar en daarna Tongeren. De wind was een aardige spelbreker maar zo van opzij en door de bossen was het nog wel te doen. De eerste pelotonbreuk kwam bij het beklimmen van de Knobbel, maar bij het uitrollen kwam alles weer samen. Eenmaal Elburg door en bij het opdraaien van de dijk naar Noordeinde kregen het er een paar op de heupen terwijl de laatsten amper overgestoken waren. Twee gebroeders bleven achter en ondergetekende probeerde daartussenin de voorsten nog een halt toe te roepen maar dat bleek tegen dovemansoren gezegd te zijn. Dus kon ik: of wachten op de gebroeders, of: de achtervolging inzetten.  Optie twee dus maar, ook veel leuker. Met dik 50+ km/u langs en over de dijk in de achtervolging op de losgeslagen groep, onderweg nog enkele slachtoffers passerend. Net voor Noordeinde kon ik aansluiten en met het bord in zicht nog even er overheen, Junior kon aansluiten en nog net voorbijkomen. Ere wie ere toekomt.

Vervolgens via Kampervaan, de Zanden en Zalk langs de IJssel, windje opzij en later van voren. Werk voor de echte bikkels en door al het gedraai vielen er spaanders die toch ook weer op een hoop waaiden. Vanaf Hattem langs het kanaal met wind tegen waren er ineens veel minder liefhebbers voor het kopwerk. Eerst samen met Martin en later met Theo deze laatste 20km maar zo snel mogelijk afgewerkt in een straf tempo van zo’n 38km/u. het was heel stil achter ons.

Bij Bert nog even een biertje, een hapje, een biertje, een hapje, een biertje ……………………….
Er werd weer van alles op tafel geserveerd en dat kwam Stampertje mooi uit wan dan hoefde hij thuis niet meer voor zichzelf te koken, en hij nam nog maar een biertje om e.e.a. weg te spoelen.
Bert en Anne, bedankt nog voor al het lekkers.

Paparazzi

 

P1000825.JPG
P1000826.JPG
P1000827.JPG
P1000828.JPG
P1000829.JPG
P1000830.JPG
P1000831.JPG
P1000832.JPG
P1000833.JPG
P1000834.JPG