2 maal van laag naar hoog

Op speciaal verzoek van Biston nog even de ritgegevens van het woensdagmiddagclubje van afgelopen woensdag 11 april.
Slechts drie Lapjes dit keer, Brander, Biston en uw Paparazzi, die vanwege de dreigende luchten en voorspelde regen op deze zonnige middag opstapte. Een blik om de schuur van Brander deed de wenkbrauwen fronsen, donkere luchten aan de einder. Volgens de buienradar konden we binnen een smalle strook tot aan de IJssel wel droog blijven dus eerst richting de Vecht en Twello. Het werd steeds donkerder maar waagden de lus richting vliegveld en Twello. Gelukkig heb ik meer geluk in de liefde ;-) want we pikten hier toch de nodige regendruppels op en werden toch echt wel een beetje nat.
Eenmaal de IJsseldijk opgedraaid en het windje schuin in de rug was de weg even later weer droog en scheen de zon volop. Dus gaan met die Specialized, Trek en Specialized. En met constant zo’n 40+ km/u op de teller rouleerden we 23 kilometer lang richting het Noorden zo door tot aan Marle. Hier draai je naar het Westen en toen moest er toch echt vol tegen de wind ingetrapt worden. Het tempo zakte een derde maar trapten lekker door richting de Leemkule. Ook de Zuidweg nog even tempo gereden al was de Brander wel even zoek bij het oplopende stukje bij Epe. Even later draaide hij wel als eerst de Knobbel op, dat sierde hem wel weer, maar had daar snel weer spijt van en kwam als laatste boven.

Bij de Berghoeve werd de lucht wel erg grijs en begon het eerst voorzichtig te regenen. De Brander riep al fietsend nog tegen een schuilende fietser ‘doe niet zo laf, het meest gaat er langs’. Die uitspraak kwam ons duur te staan want volgens mij kregen wij alle hagel en regendruppels die in voorraad waren op onze helm. De hagelstenen ketsten door de openingen op mijn (bijna) kale knikker en dat voelde echt niet prettig. Het regenjack nog aangeschoten maar het kwaad was al geschied en drijfnat ploeterden we door de regen richting Vaassen. Later die avond toch wel last van de spieren, door de wel erg snelle afkoeling naar 5 graden en al dat koude water.
Al met al toch lekker gereden, op het laatste stukkie na dan, zo’n 78 km met een gemiddelde van 33 km/u.

 

 

Dan nu de zaterdagmiddag 14 april, de stoep vol met 14 fietsers en de luchten hadden weer alle kleuren blauw maar dit keer bleef het droog.
We vertrokken vrij rustig richting het Oosten, daar waar volgens de radar de buien langstrokken, en had dus nog even tijd om wat plaatjes te schieten. Via de bandijk de Wilpse Kleipolder ingereden waar de voorzitter op kop ging rijden met zo’n 43km/u op de teller. Nu had ik daarvoor ook al naast hem gereden dus nu ook maar weer aangeschoven. Maar na een paar bochtjes zakte de voorzitter wat terug maar ondergetekende hield zich aan zijn snelheid van 43 km/u. Na ruim 4km toch maar even in de remmen geknepen om te wachten op de gelosten, sorry jongens. De voorzitter melde dat die snelheid aanhouden niet had gehoeven….. maar ja ……. hij begon.

Eenmaal samen vonden we na een misrekening van diezelfde voorzitter weer de juiste weg naar Hall en Eerbeek. Enkele (oude) mannen kwamen hier met de mededeling dat men om 16.30 uur thuis wilde zijn, mooi want ze hadden toen nog een half uurtje. In Loenen koos de meerderheid voor de Loenermark en drie Lapjes kozen de weg naar huis. Na de klimmetjes van de Loenermark hadden we de smaak te pakken en volgden de Woeste Hoefweg naar Hoenderloo en de Berg en Dalweg naar Beekbergen. We kozen hier voor de weg naar Uchelen en waarom zou je vanaf hier 5km door Apeldoorn fietsen als je er ook 22 kunt maken via Hoog Buurloo, Assel en Hoog Soeren. Ook een mooie training voor die Alpe d’HuZes van de voorzitter, en dat deed hem goed.

Nog even met 63.6km/u Apeldoorn binnengedenderd en toen was het lekker uitfietsen naar Vaassen. Het laatste bordje was een makkelijke prooi, ‘niet leuk als je zo hard uit het wiel rijd’ was een opmerking.
Heren, ik heb weer heerlijk gefietst en hoop jullie ook, bedankt voor de les en tot een volgende keer.
Ps. 108.6 km op de teller bij thuiskomst met een gem. van net geen 32km/u (toch ééntje minder dan woensdag)

Paparazzi

 

 

P1150998.JPG
P1160001.JPG
P1160002.JPG
P1160003.JPG
P1160004.JPG
P1160005.JPG
P1160006.JPG
P1160007.JPG
P1160008.JPG
P1160009.JPG
P1160010.JPG
P1160011.JPG
P1160012.JPG
P1160013.JPG
P1160014.JPG
P1160014a.JPG