Kristalbad Triathlon: nu en 20 jaar geleden

Zaterdag 10 september a.s. staat weer de Kristalbad triatlon in Apeldoorn op de kalender, traditiegetrouw natuurlijk weer met de nodige Lapjes, Reetjes, Kids en semi’s aan de start.
Of de Kids net als vorig jaar weer het podium beklimmen blijft nog even de vraag, aan de inzet zal het in ieder geval niet kunnen liggen. De Kids zijn al weer maanden fanatiek aan het trainen op de diverse onderdelen.

Uiteraard zullen er weer de nodige plaatjes en verslagje op deze website verschijnen, al maakte een enkeling zich daar wel zorgen over. Deze Paparazzi, die er vorig jaar niet bij was overigens, heeft al vele jaren plaatjes staan schieten tijdens dit evenement. En telkens begon het wel weer te kriebelen om zelf ook eens als deelnemer actief te zijn.
Heeeeeel lang geleden , ruim twintig jaar, zwom, fietste en rende ik ook rond dit zwembad tijdens de Kristalbad triatlon. Nog één voor één het water in en met een stempelkaart in de achterzak op de fiets richting Assel en over het fietspad naar Nieuw Millingen. Daar kreeg je een appel om vervolgens al knagend via de Amersfoortseweg terug omhoog naar Apeldoorn te fietsen, en dat twee keer voor de afstand van toen nog 60 kilometer.

En dit jaar gaat het er dus van komen, we hebben de stoute loopschoenen weer afgestoft en aangetrokken en ons aangemeld voor de 1/8 triathlon. Samen met Junior, en enkele van zijn polomaatjes,  gaan we de (familie) strijd aan met de Reetjes Jacqueline en Roelie, Lapje WD60+ en enkele Kids. Dit keer wel bij de vijftigplussers, zien of we WD bij kunnen houden.

SERIE

START SERIE

 

Serie Mini-Kort          

09.30 uur

Niels

Serie Mini-Lang

09.45 uur

Stijn, Bjorn, Kjell, Maartje, Jeanine en Judith

Serie 16e triathlon

10.00 uur

Rinze, Jolanda, Thijs, Loes, Hilda en Deeuwus

1e serie 8e-triathlon

 

10.15 uur

Wil, Hetty, Jet, Rinske, Arjen, Jasper, Sander, Jacqueline en Roelie
Waterpoloers: Dennis Jolink,Rutger Schakelaar, Martijn Schook, Peter Schumacher, Niels de Waal

2e serie 8e-triathlon

10.45 uur

Menno

Serie Kwart triathlon

11.15 uur

Martin en Joost

Serie TRIO triathlon

12.00 uur

 

Na de aanmelding kwamen de herinneringen weer boven en werd er in de schoenendoos gezocht naar oude uitslagen. Die moesten nog ergens wezen en dat waren ze ook en dan zie je nog weer bekende namen in de lijsten staan. Heel erg leuk om te zien dat enkele huidige Lapjes, die dat toen nog niet waren, hoog genoteerd stonden.
In de uitslagenlijst van twintig jaar geleden, 1991, zien we de nodige Lapjes bij de eerst dertien staan. Vijf Lapjes op de kwart en Theo als winnaar op de korte 1/8e afstand, en Jolanda was bij de dames succesvol met een 4e plaats.

Die Brons won wel vaker in die jaren, zo ook in 1989 en 1990 waarvan ik de lijsten nog heb, tijdens die laatste deed er nog een Brons mee op de korte afstand waar ondergetekende toen zelfs 2e werd. Een  goede klassering op die afstand werd nog een paar keer gehaald, het geheugen en het archief laat mij in de steek maar in 1996 was er een derde individueel en eerste met het team Stappenbelt. 1997 Was de laatste keer en jaar dat er gelopen werd, en toen eindigde uw Paparazzi als 4e. Er waren verschillende uitslagenlijsten i.v.m. wel en niet leden van de bond volgens mij.

Goede herinnering dus aan deze triatlon, ben benieuwd of dat nu na afloop ook nog zo is. De lol en het weer een keer meedoen staan voorop, maarrrrr…….. we gaan er wel weer voor.

Paparazzi

Website Kristalbad Triathlon

1991 was en succesvol Lapjesjaar

 

Het jaar 1990 met diverse Lapjes

Paparazzi's laatste triathlon