Start wegseizoen 2011

Met het ingaan van de zomertijd ging ook voor de Lapjes weer het wegseizoen van start, behalve voor de vaste donderdagavondgroep dan. Vanaf maandag 28 maart word er weer op de smalle bandjes gereden, en gelijk onder prima weersomstandigheden. 1 april werd er nog even overdekt gekoerst maar op zaterdag de 2e dus ook op de zaterdagmiddag.
Omdat uw Paparazzi later die middag ergens anders moest wezen en het zo ontzettend mooi fietsweer was maar een paar uurtjes eerder opgestapt. En bij het verlaten van Vaassen werd ik ingehaald door een helmloze fietser, uit Hattum bleek later, dus pikte ik aan. De reis ging met tegenwind naar Terwolde en over de dijk naar huis vertelde hij mij en ik besloot maar mee te rijden. Na een paar maal over genomen te hebben zwakten de sterke verhalen over de grote Belgische tochten al een beetje bij de beste man af. Hij trainde nu slechts alleen in de weekeinden.
We draaiden de dijk op en kregen de wind in de rug en sloten bij een Adelaargroep aan die echter snel uit elkaar viel en dus weer afhaakten. Getweeën koersten wij door, eerst hij op kop en wat later nam ik weer over. En zoals wel vaker, zonnetje erbij, windje van achter, armpjes in de beugel en mijmeren over de leuke dingen die komen gaan. En nooit meer aan die man in mijn wiel gedacht tot ik bij het bordje Welsum de schaduw achter mij miste. Een blik naar achter deed in de verre verte een klein stipje ontwaren. Ben maar doorgereden met het idee om om half drie aan de waterstraat te zijn.

Ik peddelde lekker door langs de IJssel en via de Leemkulle en de Zuidweg zakte ik weer af naar het zuiden, echter nu wel wind tegen. Een blik op het horloge maakte wel duidelijk dat het steeds krapper werd om op tijd aan de waterstraat te wezen, wel een leuke training trouwens.
Om iets over half drie was ik bij de Bosrand en besloot toch door te rijden, zo’n eerste keer is er altijd wel iemand die zijn fiets niet goed heeft nagekeken.
En bij het passeren van de toegangspoort van landgoed Koorn werd er in koor geroepen dat ik wel erg veel mazzel had dat er iemand pech had. Een duw op de helmwaar het zweet uitstroomde deed het commentaar verstommen. Een blik op de teller vertelde mij bijna 70 km binnen de twee uur, dat is wel eens slechter geweest.

Reden van het oponthoud van de nog aanwezige Lapjes was een lekke band van Biston, en dat duurde nog wel even. 8 Lapjes keken toe en hadden de nodige adviezen voor een rood aanlopende Biston. Toen uiteindelijk de band gerepareerd was konden de mannen op pad in ik naar huis. De Lapjes maakten nog een ritje van zo’n 80 km.

Een weekje later, 9 april, was ik wel op tijd op weg en zag bij het passeren van huize Kniene een ‘racefiets’ op de oprit staan en het baasje was plaatjes aan het schieten. De ‘fiets’ was net klaar voor het nieuwe seizoen dat op 23 april voor hem van start gaat. Aangezien Jan het niet zo van de smalle bandjes moet hebben liggen er onder zijn ‘racefiets’ brede rubberen sloffen.
De voor hem nieuwe Suzuki RGVSP VJ23 is weer hellemaal klaar voor een seizoen scheuren over circuits in binnen en buitenland, hopen dat hij er zo mooi uit blijft zien.
Trots werd de fiets nog even gestart om het geluid te laten horen, het lawaai voor de een klinkt voor de liefhebber als muziek in de oren. Hieronder een impressie.

Bekijk hier nog meer foto's van de RGV

 

Moest ik toch nog weer snel door naar de waterstraat waar ik zo in kon voegen bij het wegrijden. We gingen richting Dellen, althans dat was de bedoeling, het ging even fout maar uiteindelijk komen alle wegen weer op hetzelfde punt uit en weer der weer heerlijk gekoerst. Tongeren, Zuidweg, Wezep, ’t Harde, Scheepsbel, Zandenbos en Vierhouten. Uiteindelijk bijna 80 km onder prima condities.
Voor mij mag het zo door gaan, we hebben er weer zin in.

Paparazzi

P1120870.JPG
P1120871.JPG
P1120872.JPG
P1120873.JPG
P1120874.JPG
P1120875.JPG
P1120876.JPG
P1120877.JPG
P1120878.JPG
P1120881.JPG
P1120882.JPG
P1120883.JPG
P1120886.JPG
P1120887.JPG