2eKerstdag Kroondomeintocht

Tussen al het gevreet en gehang rond de kerstboom door wilden vier man wel eens wat anders. Lekker ploeteren door de sneeuw in het Kroondomein nu die sinds een dag weer open was. De Brander, SmartLapje, Junior en Paparazzi gaven gehoor aan de oproep voor de ‘2e Kerstdag Kroondomeintocht. Nou ……… we hebben het geweten.

Na de gladde wegen verlaten te hebben waren de eerst paden goed bereidbaar, een enkele fietsen en veel wandelaarst hadden de sneeuw aardig geplet. Maar hoe verder het bos in hoe lastiger de onderrond werd, woelige sneeuw en door de voetstappen leek het wel een druk belopen ruiterpad. Het was wel prachtig mooi in het bos en we besloten richting de Koningseik te fietsen. Nu viel dat fietsen niet altijd even goed mee, zo reed je links en zo reed je weer echts van de weg. Je glibberde af en toe alle kanten op en bij de stukken heuvelop schoot het achterwiel gewoon door en stond je zo maar weer stil. Eenmaal de vaart er in ging het goed maar als je aan het slingeren raakte was het vaak gebeurd. Maar we zijn boven gekomen en na nog eens wat lucht uit de banden waren vele stukken prima te fietsen.

Nabij het Kozakkenveld zagen we nog een kudde wilde zwijnen oversteken en Smartlapje maakte zich al ongerust. Voorzichtig vervolgden wij onze route en iets verder stond de hele familie van hun Kerstmaal te genieten. Het boze gezicht van Smartlapje boezemde zoveel angst in bij de beestjes dat ze snel het hazenpad kozen. Opvallend was dat er nog een groot aantal jonkies bij liepen.
Wij verorberden ook nog even wat koolhydraten en vervolgden onze ontdekkingsreis door de witte wereld.

Via de Elspeterweg en het Kamphuisveldje koersten we weer richting de Elburgerweg waar we via Niersen Smartlapje nog even begeleiden richting Apeldoorn. Als we net het bos uitfietsen loopt Smartlapje’s voorband leeg, met koude vingers worden beide banden verwijderd. Brander gaat op zoek naar een scherpe varkenshaar of ijspegel in de buitenband maar vind niets. Smartlapje vind nog wel wat in de velg, een ventiel zonder band.
Het euvel was snel verholpen en wij vervolgden onze weg naar huis. Het was weer een lekker stukkie zwoegen door het prachtige bos en we hebben weer genoten.
Oh ja …. geen enkele valpartij dit keer!!

Paparazzi

P1120628.JPG
P1120629.JPG
P1120630.JPG
P1120631.JPG
P1120632.JPG
P1120633.JPG
P1120634.JPG
P1120635.JPG
P1120636.JPG
P1120637.JPG
P1120638.JPG
P1120639.JPG