Lapjes als eerste in nieuwe Rabobank wielerkleding

Presentatie van de Rabobank wielerploeg 2011in de Efteling op 1 december

Ergens eind juli kreeg ik van, semi Lapje en ‘projectmanager Rabo wielerplan’ Dennis Rijnbeek een telefoontje met het verzoek of ik op korte termijn een klein peloton wielrenners bij elkaar kon krijgen. Onze sponsor had toen nog tijd voor vakantie en dacht dat kan Paparazzi mooi doen.
Dennis wilde graag een aantal betrouwbare, goed gesoigneerde en afgetrainde fietsers hebben om filmopnames voor de Rabobank te maken. En natuurlijk kwamen de Zeemleren Lapjes als eerste in zijn gedachten naar boven. Echter, dit alles moest wel zeer vertrouwelijk worden behandeld.
Doel was opnames te maken van nieuwe wielerkleding voor de Rabobank wielerploeg voor de komende jaren. Nu waren er nog twee versies van deze nieuwe outfit en wilde men graag een impressie hoe dit bij u in de huiskamer op tv uit zou komen te zien. Dus beelden van opzij, van voren, van achteren en ……. van boven. Dat laatste was echter nog niet zo simpel, nu was er op Teuge vast wel een helikopter te regelen maar het budget liet dit niet geheel toe.

Paparazzi ging aan het bellen en ondanks de vakantietijd lukte het om uiteindelijk 13 (semi) Lapjes bij elkaar trommelen. Dennis kwam ook met twee collega’s, een motard en een cameraman.
De locatie  werd ook nog vlot gevonden op industrieterrein  Apeldoorn Noord, rustige brede wegen met een tunneltje voor de opnames van bovenaf. 7 Augustus werd gepland als datum voor de opnames.
Zoals altijd gebeurt er in de week vooraf wel iets, zo brak Dennis zijn arm en Junior mijn fiets. Met één man minder dan maar en een andere fiets voor Paparazzi was snel geregeld, niet zo’n mooie natuurlijk maar ’t mot maar. ‘The show must go on’
De wolken dreigden de hele morgen en net voor half drie zaterdagmiddag gingen de sluizen boven Vaassen open. Maar alle mannen kwamen opdagen en met enige vertraging reden we naar Apeldoorn Noord waar Dennis en zijn mannen ons al stonden op te wachten.
Na de kennismaking konden vijf man zich in de openlucht omkleden voor de eerste opnames in de eerste outfit. Dennis kon helaas alleen maar toekijken met zijn ingepakte elleboog.
Het was, zoals we voor ogen hadden, een bond gezelschap me vijf Raborenners. Na de instructies van de cameraman maakten we onze eerste rondje op de rotonde, na een keer of vier stond het er goed op.
Vervolgens koerste het ‘peloton’ richting A50 waar we op een lange rechte weg een aantal malen heen en weer trapten. Links en rechts werden we door de cameraman achterop een motor keurig in beeld gebracht. De ‘Rabomannen’ zaten verspreid in de groep om zo een goed te kunnen zien of ze er uit sprongen. Voor ons sprongen natuurlijk alleen de Lapjes er uit.
Hierna klom de cameraman bovenop het tunneltje om beelden van bovenaf te maken, de zogenaamde helikopterbeeld. Na een aantal malen heen en terug fietsen reed uw Paparazzi lek, jammer genoeg was de Rabo materiaalwagen in geen velden of wegen te bekennen. Junior stond zijn fiets af en zo konden de opnames door gaan, Brander hielp het bandje wisselen.
Bij een van de doorkomsten in de tunnel hebben we nog drie hoerratjes laten horen voor de jarige Dennis.

Na het shirtjes wisselen werden alle eerdere opnames nogmaals in het tweede tenue opgenomen, echter zonder Junior. Het bandje bleef maar leeg lopen en na twee wissels hield hij het voor gezien, later bleek er nog een minuscuul splintertje in te zitten. Hij werd nadien door de cameraman thuis afgezet, waarvoor onze dank.
Toen alles eenmaal opgenomen was konden we de Rabokleding inleveren en ons eigen kloffie weer aandoen. Er was weinig animo om nog een stuk te gaan fietsen, zeker na een blik omhoog. De regen naderde weer snel en de terugweg naar huis verliep dan ook niet droog.

Het was voor ieder een leuke ervaring om eens aan zoiets mee te werken en wij hebben ons van onze goede kant laten zien door niets uit te laten lekken. Als Dennis de film weer teruggevonden heeft zal die hier ook te zien zijn, we stonden er mooi op melde hij.
De uiteindelijk keuze van het tenue is nog op verschillende punten licht gewijzigd ten opzichte van het hier gedragen ontwerp. Het afgevallen ontwerp, volgens bijna alle aanwezigen véééél mooier (om zelf te dragen), mogen wij u helaas niet tonen, tenminste niet zolang Dennis bij de Rabobank werkt.

En …… ja, nu weet u ook hoe Paparazzi en Junior bij de Cauberg Clinic verzeild raakten.
En .........ja, wij krijgen nog dezelfde pakkies als de Pro ploeg.
En …… ja, mocht u komend jaar op de Veluwe ingehaald worden door een ploeg Raborenners dan zouden dat zomaar de mannen van Het Zeemleren Lapje kunnen zijn.

Met dank aan: Igno, Wil, Wilfried, Erik, Jan, Ruud, Fred, Theo, Joost, Rein, Gerrit, Jasper, de twee mannen uit Utrecht en natuurlijk Dennis.

Kijk op de Rabosport website voor de ploegenpresentatie

Paparazzi

Bekijk hier ons eerste ritje en ons promofilmje


De gemaakte promofilm voor het maken van de keuze  

Helaas niet al te veel foto's kunnen maken

P1110191.jpg
P1110192.jpg
P1110193.jpg
P1110194.jpg
P1110195.jpg
P1110195ajpg.jpg
P1110196.jpg
P1110196a.jpg
P1110197.jpg
P1110198.JPG
P1110199.jpg
P1110200.jpg
P1110201.jpg
P1110202.JPG
P1110204.jpg
P1110205.jpg
P1110207.JPG
P1110208.JPG
P1110208a.JPG
P1110209.jpg
P1110212.jpg
P1110214.jpg
P1110215.JPG
P1110216.jpg