Kids Triatlon Team Vaassen - Kristalbad Triatlon 4 september 2010

De triathlon van het jaar voor de Kids van KTTV is weer voorbij. Met  veel plezier en ook nog behoorlijk wat succes. De groep van 16 deed mee op verschillende afstanden gezien de verschillende leeftijden. De organisatie had het weer mee en je kon merken dat de 25e editie tot in de puntjes toe verzorgd was. Overal voldoende verkeersregelaars, correcte bewegwijzering en een zeer gevarieerd parcours in en rondom het Kristalbad in Apeldoorn.

De jongste Kids : Stijn, Kjell en Maartje gingen van start op de mini kort : 100 meter zwemmen, 5 km fietsen en 1 km hardlopen. Maartje deed al voor de 2e keer mee en Stijn en Kjell maakten hun debuut. Bij het zwemmen gingen ze alle drie vooraan in het veld mee. Maartje kwam als eerste uit water van de 3, gevolgd door Kjell en Stijn. Het wisselen verliep soepel en op de fiets werden de verschillen wat groter. Maartje had de sterkste benen, Stijn volgde goed en Kjell was in de achtervolging op beide. Na het fietsen moesten ze hardlopen en ook hier was Maartje de snelste van de 3, Stijn volgde op 3 minuutjes en kort daarachter Kjell. In de einduitslag bij de meisjes was het Maartje die de 3e plek voor zich wist te winnen en bij de jongens was die 3e plek voor Stijn. Heel knap aangezien hij een van de jongste deelnemers was.

De middelste groep mocht starten op de mini lang  : 200 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km hardlopen. Hiervoor streden : Deeuwes, Jeanine, Judith, Loes, Estelle en Bjorn voor de snelste tijd van de Kids en eventuele ereplaatsen. Ook hier kwamen louter persoonlijke records op de klokken en waren de Kids heel erg aan elkaar gewaagd. De een zwemt wat harder, de ander fietste weer beter, maar de meiden Jeanine, Judith, Loes en Estelle kwamen in goed 52 minuten op 30 seconden afstand van elkaar over de finish. Deeuwes was de snelste van deze groep in 47.36 minuten en Bjorn maakte zijn debuut en kwam als een echte KTTVér lachend over de finish.

Dan was er een nieuwe afstand de 1/16e – ook 200 meter zwemmen, 10km fietsen en 2,5 km hardlopen, hiervoor had Thijs zich opgegeven. Hij vond de 1/8e net te lang en is inmiddels te oud voor de mini lang. In een deelnemersveld vol met volwassenen scoorde hij een prachtige top 10 notering. Met als bijzonderheid dat hij de snelste looptijd had van allemaal, ondanks het feit dat hij even moest stoppen om zijn helm af te doen. In alle haast ging hij zo van de fiets met helm en al op weg naar het hardlopen.


Op de 1/8e triatlon kwam de oudste jeugd aan bod : 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Van de meiden waren Jet, Hetty en Rinske in de race. Bij de jongens waren dat Arjen en Menno. De meiden waren bijzonder aan elkaar gewaagd, Jet was de snelste in 1 uur en 24 minuten en 40 seconden en de rest volgde kort daarop over de finish en werden jawel : nr.1, 2 en 3 in hun leeftijdsgroep. Allemaal een dik persoonlijk record en erg tevreden over de geleverde prestatie. De jongens Arjen en Menno waren vlak achter Jet over de streep in 1.24.41 en 1.24.51 zij haalden in hun categorie een dikke top 10 notering en verbeterde hun tijden aanmerkelijk.
De pechvogel van de dag was Bart. Hij liep schade op aan de fiets en moest na het fietsen
de strijd staken.

 

Senioren :
Ook deden er diverse volwassenen mee uit Vaassen. Op de 1/8e triatlon de dames Agnes Vosselman, Jacqueline de Waal en Roelie van Wijngeeren. Allemaal debutanten die het voortreffelijk gedaan hebben in respectievelijk 1.27.27, 1.30.59 en 1.36.13 volbrachten zij hun eerste triatlon avontuur. Ook diverse heren kwamen ten tonele : Gian Dorsthorst, Ruud van Bussel, Martijn Schook, Peter Schumacher en good-old Wil Dieker gingen op de 1/8e voluit. Met prachtige tijden en strijd tot op het gaatje finishten ze allemaal keurig in het zogenoemde linker rijtje van de uitslagen.


Dan waren er nog 2 die voor de 1/4e afstand gingen : 1000 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Joost van Oosterhout en Martin van den Berg maakten de langste afstand vol. Het onderlinge verschil werd gemaakt tijdens het zwemmen, maar daarna waren de fiets- en looptijden aan elkaar gewaagd. Martin werd overall keurig 14e en Joost eindigde als 34e.

Het vele publiek, de onderlinge aanmoedigingen van ouders naar Kids en andersom maakte het tot een prachtige dag vol sportieve hoogtepunten. Alle complimenten voor de organisatie want het weer en alle randvoorwaarden maken deze triatlon tot een der mooiste van Nederland.

ExAlaaf

 

Terug