Zaterdagmiddag, weer in de sneeuw

9-1-2010
Het blijft maar winteren dus ook vandaag kon er door de echte bikkels weer gefietst worden in de witte Kroondomeinen. Terwijl her en der evenementen afgelast worden i.v.m. de weersomstandigheden lieten 10 (semi)Lapjes zich niet kennen en stapten enthousiast op de fiets. Er stond wel een beetje wind maar eenmaal in het bos merkte je daar weinig van, en de sneeuw stelde ook niet erg veel voor. Op advies van al die angstige weermannen had een enkeling zich toch iets te warm aangekleed en ging er na een paar kilometer al een jasje uit. De makelaar voelde zich niet echt zeker op de smalle bandjes in de sneeuw, nee … dan liever millimeter dunne ijzers op spiegelglad ijs.
Hij wilde heel blijven voor het komende NK en koos al vlot een ander weg, …. richting huis denk ik.
Wij stampten verder over de prachtige fietspaden die de boswachters voor ons hadden voorbereden. Waar zij nog niet of nauwelijks waren geweest was het effe doortrappen en vanuit de heupen balanceren om overeind te blijven, niet iedereen beheerste deze techniek even goed.
Toch was het weer, voor wie daar oog voor had, prachtig fietsen door onze Koninklijke bossen waar we ook nog een vijftiental herten voor ons over zagen steken.
Wat ik ook over zag steken was de Brander, de beste man reed iets links voor mij, maakte een vreemde beweging, schoot haaks voor mij langs en vervolgde met nogmaals een snelle stuurbeweging zijn weg voor mijn neus. Eenzelfde manoeuvre overkwam mijzelf iets later ook.
Gelukkig was de temperatuur niet al te laag zodat er geen fietsonderdelen bevroren en kon de broek aanblijven. Al met al weer een heerlijk rondje gefietst vanmiddag.

Bekijk hier de route van vandaag

Paparazzi
Niet veel foto's deze keer, maar bij deze

P1090850.jpg
P1090851.jpg
P1090852.jpg
P1090853.jpg
P1090855.jpg
P1090856.jpg
P1090857.jpg