Zes-01.JPG
Zes-02.JPG
Zes-03.JPG
Zes-04.JPG
Zes-05.JPG
Zes-06.jpg
Zes-07.jpg
Zes-30.JPG
Zes-31.JPG
Zes-32.JPG
Zes-39.JPG
 

Zesdaagse Apeldoorn

Donderdagavond 17 december was de openingsavond van de allereerste wielerzesdaagse in het Omnisportcentrum in Apeldoorn. Via diverse kanalen waren er voor deze avond vrijkaarten te verdienen en ondergetekende had er samen met Jr. en Kogaatje een paar weten te bemachtigen. Achteraf was het maar goed dat er vele vrijkaarten waren uitgedeeld anders was het op de slecht gevulde tribune nog rustiger geweest. Het weer zal zeker meegespeeld hebben want zelfs vanuit Vaassen duurde de reis met de auto aanmerkelijk langer dan normaal met de fiets.

Om zes uur mochten de junioren in het voorprogramma het handjevol aanwezigen opwarmen voor wat er later die avond zou komen. Leuk om te zien dat opa Zijlaard op de derny zijn kleindochter naar de overwinning loodste. Hierna werden de heren renners voorgesteld en reden de 13 trio’s een rondje langs de inmiddels iets beter gevulde tribunes.
Om half acht begon het spektakel dan echt met hard fietsen voor de puntenkoers, ook al was het de eerste avond, er werd echt wel erg hard gefietst. Dat vond ook ExAlaaf die natuurlijk weer een VIP kaart had weten te bemachtigen en op het middenterrein zich samen met Joost en de voorzitter zich stond te vergapen aan de snelle fietsjes.
Bij de koppeltijdrit sneuvelde om de haverklap het baanrecord en bij de daaropvolgende koppelkoers raakte je volledig het overzicht kwijt. 39 Renners in de baan die elkaar constant aan het aflossen zijn, stuurmanskunst is hier wel een vereiste. Achter de derny’s werd twee maal een familiefeestje, in de eerste heat wonnen Stam en Stam en in de 2e heat gingen van Bon en van Bon als eerst over de streep.

Ondanks dat de avond van 18.00uur tot 23.30uur erg lang lijkt gaat die door het hoge tempo van de renners en snel achter elkaar opvolgende onderdelen best snel voorbij. Na de spectaculaire koppelafvalkoers en de teamsprint sluit een koppelkoers over 120 ronden de avond af en kan het eerste trio als dagwinnaar worden gehuldigd. Afgesloten word er zoals na elk onderdeel met een ereronde van het betreffende team begeleid door muziek en lichteffecten. Al met al een heel leuke avond.

Paparazzi


Bekijk hier de zesdaagse website ...................................................Bekijk hier foto's van KoGaatje